StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet'Velebit 18.'

MORH objavio koliko milijuna je potrošeno na vojne vježbe, Krstičević se nije pojavio na konferenciji

Piše PSD
18. listopada 2018. - 16:00

Ministarstvo obrane sazvalo je konferenciju za novinare, a na kojoj će dati više informacija o rezultatima i troškovima vojne vježbe "Velebit 18. – združena snaga".

Na konferenciji se nije pojavio ministar Damir Krstičević.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov na početku konferencije o rezultatima i troškovima vojne vježbe "Velebit 18. – združena snaga" čestitao je svima koji su sudjelovali iz HV-a na uspješno provedenoj vježbi.

"Izuzetno nam je drago da je sudjevala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je dala odobrenje za vježbe kao i za zadnju fazu. Ministar Krstičević je obišao veći broj vježbi svih sastavnica. Postigli smo zadane ciljeve. Posebno želim naglasiti kako smo provjerili postojeće planove, od zaštite snaga i slično. Po prvi put usklađeno su sve razine do strategijske razine pa i do taktičke razine. Troškovi su usklađeni i neće se povećavati", kazao je Šundov, prenose Vijesti.hr.

"Vježbu smo planirali, pripremili i organizirali prije svega sigurno. Vidjet ćete kasnije, jedino je bilo nekoliko ozljeda lakše naravi."

"Vježba je koštala 8,1 milijun kuna od čega su najveći troškovi troškovi osoblja", rečeno je na konferenciji za novinare.

14. travanj 2024 11:19