StoryEditorOCM

Mnogima je juga i siječanjske ‘vrućine‘ na vrh glave, dozivaju led. A evo što kažu ‘Norvežani‘ kad nam se vraća zima

Piše VIJESTI SD
11. veljače 2024. - 17:36

U ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, češćom u prvom dijelu dana kada na Jadranu još može lokalno i zagrmjeti. U unutrašnjosti će nakratko ujutro i prijepodne zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu vjetar vrlo promjenljiva smjera, na jugu jugo, a drugdje će prolazno biti i umjerene bure i sjevernog vjetra. Najniža temperatura zraka između 4 i 8, duž obale i na otocima od 8 do 13 °C. Najviša dnevna u većini krajeva od 10 do 15 °C, navodi u svojoj prognozi za ponedjeljak DHMZ. 

Mnogima je juga i siječanjske ‘vrućine‘ na vrh glave, dozivaju pravu zimu. A evo što kaže norveški meteo institut Yr.no: 

image

yr no

image

yr no

image

yr no

image

yr no

"U ponedjeljak na kopnu prestanak južine, manje toplo, mjestimice i dalje kiša - manje popodne, a u najvišem gorju moguća je i pokoja pahulja kao slab podsjetnik na zimu. I u utorak još nestabilno, na istoku prolazno jak sjeverozapadnjak, zatim posvuda sunčanije, mirnije i jutra hladnija, oko 0 °C. Na Jadranu mjestimice kiša, osobito u ponedjeljak, u Dalmaciji još lokalno moguće i u sunčaniji utorak. Prolazna bura oslabjet će do srijede. Zatim mirnije i vedrije, ujutro i neznatno hladnije.", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

image
Jure Mišković/Cropix
27. travanj 2024 17:56