StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRješenje na vidiku?

Ministrica Divjak: "Možda jesam uporni optimist, ali prostor za dogovor i rješenje su od petka na stolu i zato je važno da svi ostanu smireni i argumentirani, ne reagiraju na neutemeljene špekulacije i igrice"

24. studenog 2019. - 17:16

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, u čijem resoru sindikati obrazovanja štrajkaju gotovo mjesec dana, poručila je u nedjelju da su prostor za dogovor i rješenje od petka na stolu zbog čega je važno da svi ostanu smireni i argumentirani.

Od prvog dana krize imam jasan stav kako otvoreni dijalog, strategija suradnje i spremnost na zdrav kompromis nemaju alternativu, napisala je Divjak u nedjelju na svome Facebooku, dodavši da će svi biti na gubitku ako u prvi plan ne stave učenike zbog kojih su svi tu. 

Za odnose sindikata i Vlade rekla je da su ih konačno izvukli iz ukopanih rovova i medijskih prepucavanja te na stol stavili konkretne analize i argumente, što je za nju bio ključni cilj.

"Možda jesam uporni optimist, ali prostor za dogovor i rješenje su od petka na stolu i zato je važno da svi ostanu smireni i argumentirani, ne reagiraju na neutemeljene špekulacije i igrice".

Cilj je, kaže ministrica, riješiti krizu kako bi se učenici i učitelji vratili zadovoljni i motivirani u učionice i nastavili sukreirati obrazovnu reformu.

18. travanj 2024 14:44