StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDOGOVOR SINDIKATA I VLADE

Ministrica Divjak otkrila koliko bi učiteljima rasla plaća iduće godine: Zašto nisam bila na sastanku? Ne patim od ega, ja sam dio rješenja'

Piše jutarnji.hr
27. studenog 2019. - 12:26

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak prvi put se oglasila nakon sinoćnjih maratonskih pregovora između sindikata i Vlade u Banskim dvorima u kojima nije sudjelovala.

- Ovo jučer je racionalni kompromis, jasno je da se ovim dodacima izjednačava bruto plaća učitelja i nastavnika s jedne strane i asistenata na fakultetima s druge strane. Ja bih u ovom trenutku stavila naglasak na to da je ovo 13. izgubljeni dan nastave, okrenimo se učenicima. Ova situacija dobiva smisao kada se njih stavi u fokus, rekao je.

Odgovorila je na upit zašto nije nazočila sinoćnjem sastanku.

- Ja sam cijelo vrijeme dio rješenja. Radila sam na tome da dođe do sastanka. Ne patim od ega da bih u svakoj situaciji morala biti prisutna, u svim pripremnim sastancima i analizama bila prisutna. Što se tiče odgovornosti, zalažem se da se ova nepravda ispravi, nisam tu odstupila, predlagala sam rješenja. To treba uzeti u obzir. Ovo što sam predlagala je završilo na stolu jučer, pozivala sam na izlazak iz rovova, da  dođemo do racionalnog kompromisa. Predugo se odlagalo rješavanje ovog problema. Rezultat je da se predložilo da iduće godine raste plaća 800 kuna. Ako ne prihvaćamo racionalna rješenja, onda štetimo ovima zbog kojih sve ovo radimo, pojasnila je Divjak.

02. svibanj 2024 13:51