StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNije bio baš rječit

Ministra Paladina novinarka pitala može li obećati obnovu prve kuće u Zagrebu; on zakoračio iza Medveda, rekao ‘hvala‘ i otišao

Piše Šibnski.hr
20. ožujka 2022. - 21:17

Novi ministar graditeljstva Ivan Paladina u nedjelju se u Petrinji sastao sa Stožerom za obnovu, na inicijativu građanske inicijative Petrinjsko proljeće. Iako je Paladina dan ranije, u subotu, vješto izbjegao novinare uoči rušenja simbola zagrebačkog potresa, u nedjelju je za RTL Danas komentirao što je dogovoreno na sastanku i ima li konkretan datum kada će se početi s izgradnjom.

"Ovo je bio samo jedan od svakodnevnih sastanaka oko obnove koje imamo, vidite iako je nedjelja", naglasio je Paladina na početku. "Jučer sam bio rano ujutro na početku rušenja u Đorđićevoj. Informirali smo inicijativu Petrinjsko proljeće o svim trenutnim aktivnostima. Raspravili smo određena konkretna pitanja i raspravili konkretna rješenja", kazao je za RTL Danas.

Upitan ima li konkretan datum kada će se početi s izgradnjom, Paladina je kazao da se o tome govorilo prošli tjedan te da su otvoreni "deseci gradilišta".

image
Tomislav Kristo/Cropix

"Govorili smo i o broju ugovorenih zamjenskih kuća, o broju obavljenih nekonstrukcijskih obnova, a te će se brojke samo povećavati. Ja vjerujem da ćemo mi uskoro na području Sisačko-moslavačke županije imati stotine otvorenih gradilišta", poručio je.

Novinarka je novog ministra graditeljstva zatim upitala kada će se u Zagrebu vidjeti prva obnovljena kuća. "Pa evo, mislim da je dovoljno za danas. Kao što ste vidjeli mislim da jučerašnje rušenje tog jednog simbola možemo vidjeti kao simbol ubrzanja događanja i otvaranja gradilišta u Zagrebu i vjerujem da ćete u sljedećim mjesecima to vidjeti na terenu", kazao je.

Na dodatno pitanje je li to obećanje Zagrepčanima koji su već umorni od stalnog pomicanja rokova, Paladina je kratko kazao "hvala", krenuo iza ministra Tome Medveda i - otišao.

01. svibanj 2024 00:42