StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet"Zlata vrijedan"

Ministarstvo poljoprivrede četvrtu godinu za redom bira "Oskarovce" među malim poljoprivrednicima - prijave od slijedećeg tjedna

Piše Izvor: Hina
6. travnja 2017. - 17:25


Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s medijskim kućama i ove godine, četvrte za redom, u sklopu projekta "Zlata vrijedan" organizira izbor najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) i najbolje mlade nade u poljoprivredi, za što županije prijave mogu slati od idućeg tjedna, najavljeno je u četvrtak u Ministarstvu.

Naglašavajući kako je to izniman projekt za promociju hrvatske poljoprivrede i njenih najboljih pripadnika, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kazao je da u Hrvatskoj ima 160 tisuća OPG-ova od kojih je 100 tisuća u sustavu potpora, a svi zajedno su primjer i dokaz da se u poljoprivredi, uz puno truda i volje, može dobro raditi i od toga živjeti.

- Kroz projekt "Zlata vrijedan" i nagrade najboljim poljoprivrednicima, koje možemo zvati i poljoprivrednim Oscarima, promoviramo poljoprivredu i njene najljepše priče, koje će, nadamo se biti poticaj i nekima drugima da se bave tom djelatnošću koja ima još velik neiskorišteni potencijal, poručio je Tolušić. Ocijenio je da poljoprivredi puno više od novca nedostaje optimizma, a kada taj optimizam dođe na višu razinu i stanje u poljoprivredi će biti bolje.

U konačnici, bit će dodijeljeno pet nagrada - tri za najbolje OPG-ove, kojima za prvo mjesto ide i 30 tisuća kuna, za drugo 20 tisuća, a za treće 10 tisuća kuna, te nagradu za najbolju mladu nadu, koja nosi 10 tisuća kuna.


23. travanj 2024 07:29