StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetproblemi sa sustavom

Ministarstvo o kolapsu platforme Cijepise.hr: ‘Nitko nije izbrisan, imali smo manji tehnički nesklad‘

Piše Šibenski.hr
24. travnja 2021. - 15:55

Ministarstvo zdravstva oglasilo se nakon navoda kako je obrisano nekoliko tisuća prijava onih koji su se za cijepljenje protiv koronavirusa naručili u testnoj fazi rada platforme Cijepise. Kažu da njihove prijave nisu obrisane.

U Ministarstvu tvrde da riječ o "manjem tehničkom neskladu između spajanja unesenih podataka s podacima osiguranika u komponenti cijepise.zdravlje.hr".

- Ministarstvo zdravstva došlo je do tog saznanja prilikom traženog očitovanja tvrtke koja je izradila i održava stranicu cijepise.zdravlje.hr. Pri tome je utvrđeno da kod 200 građana prijavljenih u testnoj fazi nisu upareni svi podaci koji su nužni kako bi se zainteresirani mogli pozvati na cijepljenje, stoji u priopćenju iz Ministarstva.

Ističu da građani koji su time zahvaćeni neće izgubiti red za cijepljenje i pojašnjavaju da redni broj prijave nije povezan s dodjelom termina.

- Napominjemo kako je do sada prijavljeno u sustav CijepiSe blizu 160.000 građana s ispravno unesenim podacima te, izuzev navedenih tehničkih nepravilnosti, nije zabilježen drugi izazov te prirode, odgovorili su.

25. travanj 2024 08:16