StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVLADINE MJERE

Ministar rada Aladrović: Imat ćemo veći broj korisnika mjera nego što smo očekivali, ali imamo dovoljno sredstava. Pomoć će trebati i dogodine

Piše PSD
11. studenog 2020. - 12:41

Ministar rada i mirovinskog sustava, Josip Aladrović, komentirao je mjere koje je Vlada osigurala kao potporu za očuvanje radnih mjesta u vrijeme krize izazvane epidemijom koronavirusa.

Vlada je pokazala da će zasigurno pomoći poslodavcima kako bi očuvala radna mjesta, a mjerama iz ožujka tržište rada je očuvano i tako očekujemo i dalje. Znat ćemo odgovoriti i na daljnje izazove, rekao je ministar Aladrović.

Očekuju da će imati veći broj korisnika mjera, nego što su projicirali. "Osigurali smo dovoljno sredstava, a procijenili smo da ćemo određena sredstva trebati i za 2021. godinu", rekao je Aladrović.

"Poprilično smo uvjereni da ćemo i iduće godine trebati mjere za održavanje gospodarstva, očuvanje radnih mjesta, poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja", dodao je.

Upitan je li ministar Tomislav Ćorić najslabija karika Vlade, zbog toga što je protiv njega oporba pokrenula interpelaciju, Aladrović je rekao da se radi o instrumentaliziranom napadu oporbe na ministra Ćorića te da on nije najslabija karika, kao i da ne vidi da bi Ćorić mogao biti smijenjen iz Vlade.

Što se tiče mogućeg odlaska u Vukovar, Aladrović je rekao da očekuju dogovore na razini Vlade, ali da očekuje da će ići.

29. ožujak 2023 02:22