StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTEMELJIT POSAO

Ministar policije o aferi u kojoj su Šibenčani bili u naslovnim ulogama: Pedesetak istražitelja radilo je svakodnevno na ovom slučaju

Piše Šibenski.hr
18. rujna 2022. - 17:06

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u izjavi za medije osvrnuo se na rasprave o paramilitarnim skupinama poručivši da nema opasnosti za građane, javlja N1.

O izjavi predsjednika RH Zorana Milanovića da premijer Andrej Plenković pretjeruje u ocjeni opasnosti radikalizacije, Božinović kaže da podcjenjivanje dovodi do radikalizma.

Govorio je i o aferi oko pljačke Ine. 

image

- 2022. U FOTOGRAFIJAMA Hanza Media-A -

Zagreb, 280822.
Privodjenje osumnjicenih za malverzacije u INI na Zupanijski sud.
Na fotografiji: Damir Skugor.
Foto: Davor Pongracic/Hanza Media

Davor Pongracic/Cropix/Cropix

“Mogu samo reći da su upravo politička volja i odlučnost kojom se vodi sustav, koji je ovdje bio u poziciji da prikupi najviše dokaza, a to je policija, ona je odradila taj posao koji je trajao nekoliko mjeseci na profesionalan način, kao što su i nadležne službe Ministarstva financija dale prvu informaciju da se tu nešto sumnjivo događa. Nakon toga je policija zajedno s Državnim odvjetništvom radila jedan vrlo temeljiti posao. Treba to sve dovesti u fazu kada se skupi dovoljno dokaza da se podnesu prijave. Za jednu takvu operaciju moralo je 50-ak policijskih istražitelja svakodnevno raditi na ovom slučaju da bi se donijela ovakva odluka. Kada policija tako radi, to je znak da je itekako stručna, profesionalna i neovisna.”

image

Dane Škugor

/Slobodna Dalmacija

Osvrnuo se i na poplave rekavši da se čuo s ravnateljem Civilne zaštite.

“Izgleda da situacija ide na bolje. Nema padalina, dvije kuće su poplavljene, do 20-kuća je došla voda. Međutim u ovom trenutku se ne očekuje daljni rast Kupe. Mislim da se val seli prema Sisačko-moslavačkoj županiji. Tamo su ljudi na terenu od jučer i pripremaju se. Mislim da će to proći bez posljedica”, kazao je Božinović, javlja N1.

29. svibanj 2023 16:40