StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRADE ODGOVORAN POSAO

Ministar obrane Ivan Anušić ponovno najavio bolje materijalne uvjete života i rada u HV-u

Piše HINA
12. siječnja 2024. - 22:03
Osijek, 120124. Dom Hrvatske Vojske. Ministar obrane Ivan Anusic sudjelovao je na svecanoj dodjeli pricuvnih docasnickih cinova i 1. ugovora o vojnickoj sluzbi. Na fotografiji: ministar Ivan Anusic.Ivan Peric/Cropix

Ministar obrane Ivan Anušić u petak je u Osijeku na uručenju ugovora o vojničkoj službi za 35 vojnika i osam vojnikinja ponovno najavio da će se osigurati kvalitetniji i bolji uvjeti života i rada hrvatskim vojnicima, dočasnicima i časnicima u cilju popularizacije vojničkog poziva.
"Obećavam da ću učiniti sve kako bi vam materijalni uvjeti bili bolji jer radite jedan od najodgovornijih poslova”, poručio je ministar Anušić na dodjeli prvih vojničkih ugovora novim pripadnicima HV-a i dočasničkih činova pripadnicima 2. pješačke pukovnije.
Naglasio je kako će se pripadnicima Hrvatske vojske, osim materijalnih prava, osigurati i bolji uvjeti rada i bolja oprema, kako bi što kvalitetnije mogli izvršavati svoje zadaće.
Uručenjem prvih ugovora o vojničkoj službi ukupno 35 vojnika i osam vojnikinja ulaze u sastav Hrvatske vojske. Riječ je o polaznicima 43. i 44. naraštaja čija je obuka započela u 2023. godini i koji su se nakon uspješno završenog dragovoljnog vojnog osposobljavanja prijavili na natječaj Ministarstva obrane za prijem u djelatnu vojnu službu. Ugovori su im dodijeljeni u Domu HV-a “Brigadir Ivan Rebrina” gdje su dodijeljenio i 20 pričuvnih dočasničkih činova pripadnicima 2. pješačke pukovnije Osijek.
Činovi su pričuvnicima dodijeljeni povodom uspješno završene predmobilizacijske obuke ove postrojbe, koja se od 25. rujna do 6. listopada 2023. održala na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” na Slunju.
Anušić je na svečanosti iskazao zahvalnost i pričuvnicima kojima su dodijeljeni dočasnički činovi naglasivši da je pričuvna komponenta iznimno bitna za Hrvatsku vojsku.
“Stavljamo naglasak na pričuvu i popunjavanje Oružanih snaga mladim snagama, kao i na pripadnike koji se već nalaze u Oružanim snagama. Svi oni zajedno čine cjelinu koja čini moderne i jake Oružane snage koje su spremne izvršavati sve zadaće koje se pred njima postave”, istaknuo je ministar.
Zamjenik načelnika Glavnog stožera general-pukovnik Siniša Jurković  naglasio je kako se mladima tijekom prijave na natječaj za vojničke dužnosti, omogućava da iskažu interes koji rod i službu žele odabrati, kao i mjesto službe za koju se prijavljuju.
Jurković je pozvao mlade da se prijave na dragovoljno vojno ospobljavanje i postanu dio velike obitelji Hrvatske vojske u kojoj će, poručio je, pronaći mnoge benefite koje nudi vojni poziv.
Svečanosti su bili nazočni predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.
 

27. travanj 2024 15:15