StoryEditor
Hrvatska i svijet25. obljetnica

Ministar Medved čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti: Oluja je naš zaglavni kamen, a zajedništvo koje smo tada izgradili naša je snaga

Piše PSD
4. kolovoza 2020. - 15:00

Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja uputio je čestitku hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obiteljima, članovima obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja te svim državljanima Republike Hrvatske povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice VRO "Oluja".

- Na današnji dan, prije 25 godina hrvatski narod pokazao je hrabrost, zajedništvo, odlučnost i snagu cijelom svijetu. Pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, oslobodili smo petinu do tada okupiranog hrvatskog teritorija i jasno poručili da hrvatski narod sam odlučuje o svojoj sudbini. Naša zastava na vrhu kninske tvrđave označila je ostvarenje povijesnog sna hrvatskog naroda – slobodnu Hrvatsku - poručio je ministar Medved.

Za ovaj san ginuli su najhrabriji hrvatski sinovi, istaknuo je, dodavši kako upućujemo molitve 241 poginulom i nestalom hrvatskom branitelju u VRO Oluja i prisjećamo se svih poginulih i nestalih na dugom putu do konačnog mira. Odajemo počast i zahvalnost svim hrvatskim braniteljima, utemeljiteljima hrvatske državnosti, koji su uložili sebe za hrvatski narod i Domovinu, naglasio je.

- Oluja je naš zaglavni kamen i vječni podsjetnik svim naraštajima Hrvata da nam slobodna Republika Hrvatska nije dana ni poklonjena, nego krvlju izborena i na ugaslim životima stvorena. Budimo ponosni i dostojno proslavimo krunu svih naših pobjeda. Zajedništvo koje smo tada izgradili naša je snaga. Njegujmo ga za generacije kojima u nasljeđe ostavljamo slobodnu Domovinu i neka nam ono bude uporište i izvor snage u daljnjem radu - zaključio je Medved.

item - id = 1036350
related id = 0 -> 1160148
related id = 1 -> 1159911
19. siječanj 2022 03:21