StoryEditorOCM

Ministar Božinović odbacio kritike da Hrvatska nasilno postupa s migrantima

11. prosinca 2018. - 18:08

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je odbacio kritike organizacije Human Rights Watch (HRW) da hrvatska policija nasilno postupa s migrantima koje vraća u Bosnu i Hercegovinu.

U izjavi hrvatskim novinarima u Marakešu Božinović je rekao da je početkom prosinca dobio pismo od Human Rights Watcha i u odgovoru tvrdnje da je hrvatska policija koristila silu, odnosno prekoračila ovlasti kada je u pitanju odnos prema ilegalnim migrantima. "Hrvatska policija štiti hrvatsku granicu, štiti vanjsku granicu EU sukladno hrvatskom zakonodavstvu i schengenskom zakoniku.

To je činila i to će činiti na profesionalan način. Da nije tako hrvatska policija ne bi dobila pohvale od relevantnih članica institucija Europske unije zbog svega onoga kako se nosi s ovom migrantskom krizom", kazao je Božinović. Ponovio je da sve primjedbe dolaze od ljudi koji su u Hrvatsku pokušali ući ilegalno i u tome nisu uspjeli. "Policija provjerava svaki prijavljeni slučaj i možda bi nekome bilo lakše da smo nešto pronašli, ali nismo", ustvrdio je Božinović.

03. svibanj 2024 18:56