StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetČEKA SE INSPEKCIJA

Ministar Beroš o smrti muškarca na hemodijalizi u Čakovcu: Sumnja se na stručnu pogrešku koju treba dokazati. Sudionici su već priznali svoju pogrešku

Piše PSD.
30. rujna 2020. - 16:56

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je danas smrt muškarca u bolnici u Čakovcu, za koju se sumnja da je posljedica liječničke pogreške tijekom hemodijalize.

- Ovom prilikom izražavamo sućut obitelji. Pokrenuta je procedura utvrđivanja činjeničnog stanja. Upućena je inspekcija koja će izvijestiti o utvrđenom stanju - kazao je Beroš, javlja Dnevnik.hr.

- Ovo je težak i tragičan događaj koji predstavlja izuzetak u hrvatskom zdravstvu, a Ministarstvo zdravstva učinit će sve da se ovakvi događaji ne ponavljaju ubuduće. Riječ je o sumnji na stručnu pogrešku koju treba dokazati. Uz pacijenta su najčešće medicinske sestre i medicinski tehničari za vrijeme hemodijalize, a nju indicira liječnik - objasnio je ministar Beroš.

Smatra da ne bi trebalo biti puno upitnih detalja. "Sudionici tog čina su na neki način priznali svoju pogrešku", dodao je Beroš.

Muškarac kojem je izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s pozitivnom osobom na COVID–19 (62) u utorak je primljen u čakovečku bolnicu na hemodijalizu. No tamo je preminuo zbog "nedozvoljenog sredstva".

Iz Županijske bolnice Čakovec priopćeno je da se provode propisani postupci i procedure radi razjašnjenja neočekivanog neželjenog događaja te da je o navedenom događaju obaviješteno nadležno Ministarstvo i sve nadležne institucije, piše Dnevnik.hr.

25. travanj 2024 15:57