StoryEditorOCM

Mimohod ‘Pravda za sve, otpor sustavu‘ prošao Rivom, okupljeni stigli na Šperun gdje su ubijenim mladićima zapalili svijeće i pomolili se

Piše Ana Franić, Gabrijela Radanović
23. siječnja 2020. - 16:46

15:32 - Okupljeni su stigli do Špreuna gdje su ubijena dvojica mladića. Tamo su se pomolili i zapalili svijeće.

15:25 - Evelina Vrdoljak pridružila se mirnoj šetnji na Rivi.

image
Evelina Vrdoljak

-Šetam za sve. Žao mi je sto su tri mlada života izgubljena, ali žao mi je i Filipa. Nije mi jasno kako su policajci mogli poslati nazad roditeljima Filipa i brata kada su pretučeni kao djeca ušli u policiju. Naš sustav ne funkcionira. Prije tri godine vratila sam se iz inozemstva gdje sam živjela 20 godina, stvari su vanka drugačije - kazala nam je gospođa Vrdoljak.

15:16 - Povorka je pljeskom dočekana na Rivi, mimohodu se priključilo još građana koji su pričekali prosvjednika na šetnici.

15:09 - Krenula je mirna šetnja na kojoj se okupilo oko 30-ak građana. S transparentima “za otpor za zdravi sustav”, “istina”, “Dosta je zakona mafije” krenuli su s autobusnog kolodvora prema Šperunu.

15:01 - Prosvjednici izrađuju transparente, nije ih se okupilo mnogo. U ovom trenutku više je novinara nego građana

14:38 - U 3 sata s autobusnog kolodvora preko Rive prema Šperunu, mjestu stravične tragedije kreće mimohod “Pravda za sve, otpor sustavu”.

Na početku Hrvojeve ulice i kraj crkve sv. Dominika na pazaru smješteni su pripadnici interventne policije.

U Splitu počinje mimohod “Pravda za sve, otpor sustavu”. Okupljeni građani, na čelu s organizatoricama mimohoda - Mirelom Znaor i Lanom Ružić, u 15 sati će krenuti od autobusnog kolodvora preko Rive pa do Šperuna, mjesta stravične tragedije, gdje će zapaliti svijeće ubijenima Marinu Ožiću Paiću, Jurici Torlaku i Marinu Bobanu, ali i počinitelju Filipu Zavadlavu jer su svi oni, tvrde, žrtve sustava.

22. travanj 2024 17:10