StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetprepucavanje ide dalje

Milanović: Plenković je za mene nula, ali je predsjednik HDZ-a i komunjara! Ubrzo stigao odgovor premijera

Piše Hina, Šibenski.hr
1. srpnja 2022. - 17:36

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u petak, nakon svečane akademije u povodu Dana Hrvatske obrtničke komore (HOK), da mu je žao što se tamo nije sreo s premijerom Andrejem Plenkovićem, ustvrdivši da je Plenković "zbrisao" s tog događaja.

Milanović je novinarima objasnio da su njegov dolazak na obilježavanje Dana HOK-a gotovo spriječili obiteljski razlozi, ali je ipak došao.

"Prvo je bilo da neću doći i onda je valjda u tom nekakvom šumu u kanalu Plenković skužio da bi mogao on doći, a da mene nema. Međutim, ja sam ipak riješio problem i rekao da ću doći i onda je on zbrisao", rekao je Milanović upitavši Plenkovića - "gdje si sada frajeru"?

Premijera je pozvao da se konzekventno ponaša i na svim sljedećim događajima kojima je on kao predsjednik Republike pokrovitelj.

"On dođe, ne dođe, vreba kao Uskršnji zeko sa strane da li ja dolazim. Zašto nije došao? Pa zato jer bi govorio predzadnji. Ali imam rješenje, radosnu vijest, kandidiraj se za predsjednika", kaže Milanović.

Poručio je kako nije njegova utakmica da se nadmeće s Plenkovićem. "On je za mene osobno nula, ali je funkcionalno predsjednik HDZ-a, predsjednik hrvatske Vlade, dobio je izbore, osoba odgovorna za bujanje koruptivne hobotnice, zaslužan za manje političkog radikalizma u životu, to je u HDZ-u uspio suzbiti jer je komunjara”, rekao je Milanović.

"Njegova nebulozna prijetnja Švedskoj i Finskoj pokazuje da je spreman zloupotrijebiti Hrvate u Bosni i Hercegovini", rekao je odgovarajući na pitanje o predsjedniku Zoranu Milanoviću i njegovim izjavama.

"Pokazalo se da on ne može apsolutno ništa...", rekao je Plenković.

 

23. travanj 2024 08:27