StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPljačka ine

Milanović: Najgora afera koju sam vidio, požar biblijskih razmjera, a iza nje stoji nekoliko šibicara

Piše Šibenski.hr
1. rujna 2022. - 18:43

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u Koprivnici je prisustvovao otvaranju nove osnovne škole. Riječ je o investiciji vrijednoj 60 milijuna kuna. Nakon toga odgovarao je na pitanja novinara.

Milanović je rekao da ne želi komentirati ono o čemu je govorio bivši ministar financija Slavko Linić, prenosi Dnevnik.hr.

"Nisam slušao što je rekao Plenković, ali sam dograđivao znanje jer sam vodio Vladi. Moj prijatelj Petrović je bio predsjednik odbora. Zanima me koliko je zaradio.Dosta sam znao o Ini. I dalje je nestvarno, nemoguće je da čovjek radi za plaću 2000 eura tko je na četvrtom stupnju", rekao je Milanović.

"Naftu su uzeli sebi, tu nitko ne može očekivati odgovor, a plin su dali šibicarima", dodao je. "To je kao da netko traži mamu da si kupi televizor pa si kupi dozu heroina", kazao je te dodao da je benefit sumnje narušen, koji je osnova kapitalizma.

"Nemam razlog više ikome vjerovati", istaknuo je Milanović. Dodao je i da je ovo najgora afera koju je ikad vidio, a iza nje stoji grupica šibicara.

Milanović je rekao da kako je Škugor već ranije bio smjenjivan i degradiran. "Onda se vratio da bi mogao djelovati. Netko je to od Mađara tražio. Znam dosta. Ne možeš dobiti putni nalog. Mogu zatvoriti oči, a novac je enorman, ne mogu vjerovati da ga je nekoliko šibicara podijelio između sebe. Čak i da nije bilo rata u Ukrajini, radi se o nesrazmjerima. Omastili su se, ali je država dobila porez od krivog subjekta. Ovo je požar biblijskih razmjera", rekao je i dodao da je to požar biblijskih razmjera.

"Ne mogu upirati prst u Plenkovića", dodao je. Smatra i da je sada važno sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost.

"Nisam HDZ-ovac, nemam dokaza. Da je previše povezanih ljudi, da se stalno pojavljuju u tim pričama, to je točno. Nije moj posao da podržavam svaku riječ oporbe”, smatra. Dodao je i kako mediji griješe kada pišu da se ovakve afere i ranije postojale. "Ovo je neviđeno", kazao je.

Predsjednik napominje kako nafta i plin nisu za igru i zabavu.

“Država treba imati monopol nad nekim stvarima. Ako nema, neka ga ostvari. Nije normalno da neki tipovi tamo mešetare kao nogometnim ulaznicama. Umjesto da je to završilo u zalihama ili prodano hrvatskim firmama. Nema plana nikakvog, išlo se u akciju protiv protivnika kojeg možete ograditi zidom od 100 metara visine i on neće propast. Na kraju će biti svako za sebe, svaka će se država brinuti sama za sebe, veliki će prvo otići. Nema načina, to je pitanje novaca. Nema tog novca, nešto će se ublažiti, ali ako računi budu veći koliko su već sada veći“, kaže Milanović.

Vjeruje da je Škugora gurao "netko jak". Smatra da se treba Linića pitati "zašto je smijenjen". "Zašto je nešto debelo preplaćeno? To je Hrvatska gledala iz blizine", pita se Milanović i priznaje da je to jedina afera koju je imao.

"Mogu reći da nijedan ministar nije pritvoren. Osim jedne čudne situacije o šefici Porezne uprave", kazao je.

20. travanj 2024 01:51