StoryEditor
Hrvatska i svijetNije samo za odabrane

Milanović: Besmislena je kolona sjećanja u Vukovaru u kojoj sudjeluje samo elita

Piše HINA
14. studenog 2020. - 13:45
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanovic sudjelovao u volonterskoj akciji posumljavanja pozarista na Mosoru.  Duje Klaric/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović u subotu je izjavio da će primjereno obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, ali i ocijenio besmislenom ovogodišnju kolonu sjećanja u tom gradu u kojoj će zbog epidemioloških mjera, kaže, sudjelovati samo elita.


"Način da se tamo daje pravo za nekoliko stotina odabranih ljudi, eliti, to je prijetvorno, to nije iskreno i taj događaj nema smisla bez svih građana koji osjećaju potrebu doći", izjavio je Milanović novinarima u splitskom naselju Gornje Sitno.


S obzirom da ove godine nije moguće da u Vukovar dođu svi koji to žele, to je sve skupa jedna travestija, ocijenio je predsjednik te istaknuo kako on osobno "neće propustiti priliku odati počast ljudima koji su stvorili Hrvatsku".


Upitan za komunikaciju s premijerom Andrejem Plenkovićem, koji ga je jučer usporedio sa saborskom zastupnicom Domovinskog pokreta Karolinom Vidović Krišto, odgovorio je da je premijer Andrej Plenković "čovjek koji ne bira sredstva" te da je sve dopušteno "u obrani digniteta javne komunikacije".


Ponovio je da ga je premijer nazvao osobom "odgovornom za teroristički napad".
"Moje izjave, izvan konteksta, prije četiri godine, povezao je sa suludim napadom na zgradu Vlade i policajce. Čovjeku koji je u stanju to izreći, čovjeku koji vodi hrvatsku vladu, može se reći bilo što", rekao je Milanović.
 

11. svibanj 2021 22:24