StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘ZIMA‘ USRED LJETA

Meteorolozi upozoravaju: u Hrvatsku stiže hladni val, temperatura će se u Šibeniku spustiti gotovo 10 stupnjeva!

Piše VIJESTI SD
1. kolovoza 2023. - 16:12

DHMZ u svojoj prognozi za srijedu kaže: "Uz više oblaka u noći i ujutro još ponegdje kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na istoku i jugu. Potom na Jadranu pretežno, u unutrašnjosti djelomice sunčano, a kratkotrajni popodnevni pljuskovi mogući su u gorju i unutrašnjosti Dalmacije i Istre.

Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Na Jadranu većinom umjereno jugo i južni vjetar, prijepodne na sjevernom dijelu prolazno jaka bura, podno Velebita na udare olujna. Najniža temperatura zraka od 15 do 18, na moru između 21 i 26 °C. Najviša dnevna između 27 i 32 °C."

image

d h m z

image

d h m z

- Nestabilno razdoblje se nastavlja! Pljuskova s grmljavinom, ponegdje i olujnog nevremena bit će već u utorak navečer te početkom srijede, tijekom koje slijedi razvedravanje, u četvrtak i nova južina i zatopljenje, ali već od drugog dijela petka opet promjenjivo, uz pljuskove, grmljavinu i lokalno nevrijeme, pri čemu će i osjetno osvježiti, najprije na kopnu, zatim posvuda - prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

image

d h m z

U četvrtak na kopnu južina, pretežno sunčano i vruće. Krajem dana uz granicu sa Slovenijom raste vjerojatnost pljuskova s grmljavinom. Od petka nestabilno s kišom, često u obliku jačih pljuskova s grmljavinom, pa bi lokalno mogla pasti znatnija količina. Temperatura zraka će se osjetno sniziti.

image

d h m z

Četvrtak će na Jadranu biti pravi ljetni - sunčan i vruć dan. Jugo će jačati prije pljuskova praćenih grmljavinom, koji u petak stižu sa zapada. Lokalno će pasti obilna kiša u kratkom vremenu. Nakon prolaska nevera jugo će slabjeti, a na sjeveru će okretati na buru i sjeverozapadni vjetar. U subotu svježije te i dalje nestabilno, a jačih pljuskova bit će na jugu.

image

d h m z

Temperature u Dalmaciji su proteklih dana bile oko 31 - 36 stupnjeva, a u subotu bi one, prema prognozi DHMZ-a, mogle u središnjem dijelu dana pasti i na 18 - 19 stupnjeva! Dakle oko 15-tak stupnjeva razlike!

Evo i detaljnije prognoze po ostalim hrvatskim mjestima:

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

27. travanj 2024 20:42