StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVremenska prognoza

Meteorolozi najavljuju: popodne i navečer stiže osjetno zahladnjenje, na Jadranu pljuskovi s grmljavinom; Od četvrtka nova promjena vremena

Piše PSD
11. veljače 2019. - 09:39

Promjenljivo i pretežno oblačno s oborinama, češćim do sredine dana; temperatura zraka većinom od 3 do 8 na kopnu, a od 8 do 13 Celziijevih stupnjeva na Jadranu, poslijepodne i navečer će osjetno zahladnjeti, javlja DHMZ.

Na Jadranu kiša ili pljuskovi s grmljavinom, lokalno obilni, dok će na kopnu uz pad temperature kiša ponegdje prelaziti u susnježicu i snijeg, osobito u gorju.

Zapuhat će umjeren, prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će vrlo jako i olujno jugo već ujutro na sjevernom dijelu okrenuti na sjeverozapadnjak i buru, koji će se do kraja dana proširiti duž obale, navodi se u prognozi Državnog hidrometorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 11. veljače.

Već od utorka većinom suho i barem djelomice sunčano, uz još malo nižu temperaturu, u unutrašnjosti ponovno i jutarnje "minuse", piše HRT.

Osjećaj hladnoće pojačavat će vjetar, osobito do srijede jaka, mjestimice i olujna bura i tramontana. Gdjekoje kišne kapi i snježne pahulje može biti uglavnom u istočnim i gorskim krajevima.

Od četvrtka opet porast temperature, pa će druga polovina tjedna biti toplija od prve, a relativno toplo za doba godine vrlo vjerojatno će biti i u trećem tjednu veljače...

19. travanj 2024 13:36