StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetveliko krvoproliće

Masakr u Njemačkoj: pucalo se na više lokacija u gradu blizu Frankfurta, poginulo devetero ljudi, više ozlijeđenih, napadač pronađen mrtav!

Piše JL
20. veljače 2020. - 08:37

NOVO

7:10 Napadač osumnjičen za ubojstvo osam osoba u zapadnom njemačkom gradu Hanauu pronađen je mrtav u svome domu, objavila je policija u četvrtak. Još jedno tijelo nalazilo se u njegovoj kući.

- Nema naznaka da su umiješani i drugi osumnjičeni. Jedna od dvije pronađene mrtve osobe vrlo vjerovatno je počinitelj - objavila je policija na Twitteru.

Broj umrlih povećao se na devet nakon što je jedna od ranjenih osoba podlegla ozljedama.

Informacije policije upućuju na to da je napadač počinio samoubojstvo u svojoj kući nakon što je pobjegao u tamnom automobilu, ali motiv napada nije jasan.

Bild piše kako je muškarac njemački državljanin - u njegovu automobilu pronađeni su streljivo i časopisi o oružju, a imao je i dozvolu za oružje za lov.

 

Ranije objavljeno:

 

Najmanje osmero ljudi ubijeno je večeras oko 22 sata u najmanje dva oružana incidenta u njemačkom gradu Hanau, javlja Bild.

Vlasti su potvrdile da je u obračunu, čiji detalji još nisu poznati, ozlijeđeno najmanje pet osoba, prenosi Jutarnji.

Lokalni mediji navode da se zločin dogodio u dva šiša bara, a neki i da se pucalo na središnjem trgu u Kesselstadtu.

Regionalni portal "Vorsprung Online" javlja da je osoba pucala na prolaznike iz automobila.

Navodno je prvo napadnut nargila bar u centru grada Hanaua te su ondje ustrijeljene tri osobe. Počinitelj se potom odvezao do Kesselstadta i ušao u drugi šiša bar gdje je ubio pet osoba.

Policiji je javljeno i o trećoj pucnjavi u kvartu Lamboy, ali ta informacija nije potvrđena.

Na mjesto zločina došao je veći broj policijskih i drugih interventnih vozila, a prema prvim informacijama, napadač ili više njih su u bijegu. Bild javlja da su angažirani i policijski specijalci te da grad nadlijeće helikopter.

Zasad nije jasno je li riječ o terorizmu ili nekakvom drugom obračunu.

25. travanj 2024 03:43