StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZgodan i talentiran?

Luka Modrić u ovoj je državi dobio 'titulu' kakvu sigurno nije očekivao: nogometaš proglašen 'seks simbolom'

7. siječnja 2019. - 18:33

O ukusima se ne raspravlja, ali standardna estetska "pravila" ipak postoje. Zna se kako izgleda idealan muškarac, a koje bi pak fizičke karkeristike trebala posjedovati savršena žena - bacite samo oko na naslovnice vodećih svjetskih magazina.

S nih će vam se redom smiješiti visoki Apoloni, mišićavi i utrenirani, žene će vam bacati zavodnički pogled i naglašavati svoj struk. Svi su, dakako, retuširani i utegnuti, pomno namješteni i posebno našminkani, ali složit će se svi - i oku ugodni.

U Japanu su ta "pravila", čini se, naišla na mali otpor, i to kada se pojavio - Luka Modrić. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije u ovoj je dalekoistočnoj državi proglašen, naime, seks simbolom, prenose 24 sata.

"Modrića u Japanu smatraju jednim od najprivlačnijih nogometaša na kugli zemaljskoj", objasnio je japanski urednik Vicenteu Azipicarteu, jednome od autora Modrićeve biografije.

Tisućama japanskih žena Modrić je primjer pravog muškarca i zrači neodoljivom privlačnošću kakvu nemaju ni objektivno najzgodniji nogometaši svijeta poput Cristiana Ronalda, ali to je sasvim u skladu s njihovim kulturološkim doživljajem "idealnog muškarca".

Kažu da im nije toliko bitan fizički izgled - Lukina privlačnost krije se u njegovom uspjehu, teškom životnom putu, ratnim godinama koje je proveo u svom Zadru, igrao nogomet dok su na nebu iznad njega pucale granate, neimaštini... Sve to dalo mu je "kompletnu osobnost", mnogo važniju od "pločica" na trbuhu.

18. travanj 2024 20:33