StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsve mlađi pacijenti

Liječnici u čudu: na respiratoru završila 27-godišnja Varaždinka koja dosad nije bolovala od drugih bolesti

Piše PSD.
3. prosinca 2020. - 18:25

Varaždinska županija i dalje ima svakodnevno veliki broj novozaraženih covidom-19, među kojima je sve više mlađih osoba.

Prošlu je noć na Jedinicu intenzivne njege u Općoj bolnici Varaždin, prebačena i priključena na respirator pacijentica stara 27 godina, prenosi Jutarnji list.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin, dr. Nenad Kudelić, za portal e-Varaždin je rekao da mlada žena nije bolovala od popratnih bolesti. 

Od šestero umrlih tijekom 24 sata, od srijede do četvrtka ujutro, covidu-19 je podlegao i muškarac 1974. godište.

- Sve je više pacijenata na intenzivnoj, danas ih je teško bolesnih 242. Njih 26 je u intenzivnoj. Brojke pokazuje sve veći broj pacijenata, sve je više mladih ljudi bez težih popratnih bolesti. Pritisak na Hitnu službu je veliki, 240 posto više nego lani. U takvom izvanrednom stanju, donose se i izvanredne mjere kao što je postavljanje vojnih šatora ispred bolnice – rekao je ravnatelj Kudelić za e Varaždin. 

Tako je odgovorio kritičarima koji su prozvali Varaždince zbog podizanja šatora, umjesto da kao susjedi Međimurci pacijente smjeste u hotel ili neki drugi prikladni oblik smještaja. 

Šatori pred bolnicom služe samo za čekanje do transfera u Novi Marof ili Klenovnik, a ne za smještaj oboljelih, rekao je dr. Kudelić. 

Nakon što je prošli tjedan u 24 sata umrlo 10 osoba ovo je drugi najcrnji dan u pandemiji koja se žestoko obrušila na Varaždinsku županiju.

Županija je i dalje, s čak 1400 zaraženih na 100.000 stanovnika u 14 dana, u samom vrhu europskih žarišta.

19. travanj 2024 07:46