StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetbivša novinarka na pantovčaku

Kuće, stanovi, automobil, brod...: objavljena je imovinska kartica nove predsjedničine savjetnice, Hrga će imati veliku plaću, a odlučila je dio davati u humanitarne svrhe

Piše JL
5. veljače 2019. - 14:29

Grčki predsjednik Prokopios Pavlopoulos u službenom je posjetu Hrvatskoj. Sastao se jutros s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, a očekuje ga susret i s premijerom Andrejom Plenkovićem te predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

No, na tom smo događaju, javlja Jutarnji list, i po prvi puta na dužnosti mogli vidjeti Mirjanu Hrgu, savjetnicu predsjednice Republike za strateške politike te odnose s Vladom i Saborom.

Otkad je objavljena informacija da će bivša novinarka i urednica koja je radila na tri nacionalne televizije i Al Jazeeri karijeru nastaviti u Uredu predsjednice, Hrga se tek jednom pojavila u javnosti i to na dodjeli nagrada Narodnoga radija. Vijest da će je predsjednica Grabar-Kitarović imenovati svojom savjetnicom za strateške politike te odnose s Vladom i Saborom došla je paralelno sa skandalom u koji se pretvorio otkaz Mati Radeljiću. Dužnost je preuzela 16. siječnja.

Savjetnička plaća Mirjane Hrge iznosit će 16.471 kunu, no u imovinskoj je kartici napomenula kako će sedam tisuća kuna davati siromašnim obiteljima.

'Od plaće neto iznosa 16.471,21 kunu, a počevši s isplatom plaće za veljaču 2019., za potrebe dviju potrebitih obitelji, putem trajnog naloga, a na mjesečnoj razini, izdvajat ću 7000 kuna za trajanja svojega mandata', navela je.

Hrga, uz plaću, od imovine godišnje uprihodi 60 tisuća kuna.

Tako je objavljena i njezina imovinska kartica u kojoj je navela da je zajedno sa suprugom Stašom Stefanovićem suvlasnica kuće od 180 kvadrata približne tržišne vrijednosti oko 1,4 milijuna kuna u Nerezinama na Lošinju koju iznajmljuje turistima. Osim kuće, suvlasnica je stana u Zagrebu površine 91 m2 procijenjenog na 1,5 milijuna kuna. Također, njezin suprug vlasnik je stana od 101 kvadrata, procijenjenog na 1,4 milijuna kuna.

Također, suvlasnica je kuće u Bjelovaru, tržišne vrijednosti 586.000 kuna.

Od pokretnina, Hrga posjeduje osobni automobil Mini iz 2009., dok njezin suprug ima brod procijenjen na 740 tisuća kuna.

Njezin suprug odvjetnik suvlasnik je u Odvjetničkom društvu Stefanović-Vrdelja. Prijavio je skromnu godišnju plaću koja iznosi tek nešto više od 80 tisuća kuna, no zato uprihodi 200 tisuća godišnje 'od kapitala' te gotovo četiri i pol tisuće kuna mjesečno od imovine.

Uz pedesetpostotni udio u odvjetničkom društvu, Stefanović ima 2017 dionica Hrvatskog Telekoma i udio u Erste fondu vrijedan 815 tisuća kuna. Također, uštedio je, piše Jutarnji list, nešto više od 300 tisuća kuna.

19. travanj 2024 10:49