StoryEditor
Hrvatska i svijetStotine ranjenih

Krvavi Uskrs u Šri Lanki: Colombo potresle nove eksplozije, u napadima poginulo više od 150 ljudi; Policija identificirala krivce

21. travnja 2019. - 14:40

NOVIJE

11:50 - Ministar informiranja Ruwan Wijewardene izjavio je da je policija identificirala krivce za seriju napada, ali da je akcija njihova hvatanja još uvijek u tijeku.

- Poduzeli smo sve potrebne mjere kako bismo uspostavili sigurnost države i ljudi. Vjerujemo da će svi krivci upleteni u ovaj nesretni teroristički incident biti uskoro privedeni. Identificirali smo ih i uskoro ih privodimo, izjavio je ministar.

U međuvremenu je stigla informacija da se s uvođenjem policijskog sata neće čekati 18 sati po tamošnjem vremenu, već ono stupa na snagu odmah, prenosi Jutarnji.

11:28 - BBC javlja i o osmoj eksploziji u Colombu, ovoga puta u kvartu Dematagoda. Zasad nema podataka o žrtvama.

Istovremeno, vlasti u Šri Lanki uvele su policijski sat, prema kojemu je svima osim hitnim službama zabranjeno kretanje na otvorenim prostorima od 18 sati pa sve do 6 ujutro sljedećeg dana. Također, država je odlučila onemogućiti pristup društvenim mrežama i servisima za slanje poruka.

11:17 - Colombo je potresla nova eksplozija, ukupno sedma koja je na Uskrs pogodila Šri Lanku.

Prema podacima policijskog glasnogovornika, u najnovijem incidentu u jednom luksuznom hotelu u blizini zoološkog vrta poginule su najmanje dvije osobe.

Prema najnovijim informacijama, u današnjim napadima poginulo je više od 150 ljudi, a stotine su ozlijeđene.

PRVA VIJEST

Najmanje 50 osoba je poginulo a više od 200 je ranjeno u nedjelju u Šri Lanki u više eksplozija na nekoliko lokacija uključujući crkve i hotele s pet zvjezdica u glavnome gradu, rekla je policija, a prenosi agencija dpa.

Eksplozije su prijavljene na nekoliko lokacija u Colombu i izvan njega, prema policijskim podacima.

Zasad se prvi podaci o broju žrtava ne podudaraju, pa tako agencija France Presse javlja da su 42 osobe poginule, dok Reuters navodi da je najmanje 20 mrtvih i 280 ranjenih. 

Prvotna izvješća govore o šest eksplozija, tri u katoličkim crkvama u kojima se slavio Uskrs i tri u hotelima s pet zvjezdica, navodi policija.

Eksplozije su se dogodile gotovo istodobno.

Jedan od pogođenih crkava, Crkva sv. Sebastiana u Negombu  sjeverno od Colomba, objavila je fotografije razaranja unutar crkve na svojoj Facebook stranici na kojoj se vidi krv na klupama i podu te zatražila pomoć javnosti.

Za eksplozije još nitko nije preuzeo odgovornost.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 20:54