StoryEditor
Hrvatska i svijetMinistrova poruka

Krstičević podržao vukovarskog branitelja kojemu se sudi zbog razbijanja ćirilične ploče: Za Hrvatsku je dao najviše što je mogao, svoja dva sina. Trebamo imati razumijevanja prema obitelji heroja

Piše PSD
19. rujna 2019. - 20:54

Na vukovarskom Općinskom sudu jučer počeo ponovljeni postupak protiv bivšeg vukovarskog branitelja Marijana Živkovića zbog razbijanja ploče na ćirilici na zgradi policije 2013. godine. On je 2016. godine oslobođen, ali je slučaj prebačen u Pulu gdje je sutkinja odbacila psihijatrijski nalaz vještaka i slučaj vratila u Vukovar.

Živković je prvo dobio dobio podršku vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, a danas je potpora stigla i od ministra obrane Damira Krstičevića, koji je poručio da "Republika Hrvatska treba imati razumijevanja i suosjećanja prema obitelji heroja Domovinskog rata".

Na svom Facebook profilu ministar je napisao sljedeće:
"Obitelj Marijana Živkovića u Domovinskom ratu dala je najviše što je mogla za Hrvatsku – svoja dva sina. Republika Hrvatska treba imati razumijevanja i suosjećanja prema obitelji heroja Domovinskog rata. Stariji sin Marko bio je pilot te je u Osijeku organizirao zrakoplovni vod koji je u nešto manje od dva mjeseca obavio 35 borbenih letova tijekom kojih je izbačeno 68 bombi i 17 sanduka s dvije tone pomoći za Vukovar. Poginuo je tijekom obavljanja zadaće 2. prosinca 1991. godine iznad Otoka kod Vinkovaca. Prema Marku Živkoviću nazvana je Zrakoplovna baza Pleso. Mlađi sin, Nikola, ubijen je iz zasjede 17. rujna 1991. godine na Mitnici u Vukovaru i njegovo tijelo do danas nije pronađeno. Čuvajmo uspomenu na ova dva heroja Domovinskog rata i ostvarimo obećanje da ćemo brinuti i skrbiti o njihovim najbližima".

17. lipanj 2021 23:39