StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNakon tragedije kod Zadra

Krstičević podnio ostavku, hoće li je Plenković prihvatiti? Ministar i premijer večeras su razgovarali telefonom, sutra će se sastati

Piše PišePSD
7. svibnja 2020. - 22:18

Ministar obrane Damir Krstičević danas je, nakon strašne zrakoplovne nesreće kod Zadra u kojoj su živote izgubila dvojica pripadnika HRZ-a, obznanio da podnosi ostavku.

- Naša zadaća je da budemo sa obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku te sve ono što znamo i možemo. Želim kao ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima Hrvatskog raznog zrakoplovstva i cijeloj vojsci. Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku. S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane - kazao je Krstičević na konferenciji za novinare u Zemuniku.

Još nije poznato hoće li premijer Andrej Plenković ostavku i prihvatiti. Iz Vlade doznajemo kako je ministar večeras telefonski razgovarao s premijerom te će se sutra sastati.

Večeras drugih reakcija iz Vlade neće biti.

Premijer je, podsjetimo, ubrzo nakon nesreće izrazio sućut obiteljima dvojice pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

"Izražavam najdublju sućut obiteljima dvojice pripadnika HRZ-a koji su izgubili živote nakon pada zrakoplova u mjestu Biljane Donje. Ministarstvo obrane će formirati stručno povjerenstvo koje će utvrditi sve okolnosti nesreće", napisao je premijer na Twtitteru.

16. travanj 2024 21:52