StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMinistra državni vrh ne pušta otići

Krstičević objasnio svoju neopozivu ostavku, a Predsjednica i premijer je odbili

Piše Šibenski.hr
18. srpnja 2017. - 19:47

NOVIJE
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u ekskluzivnoj izjavi za Jutarnji list odbacila je odgovornost ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića i ne prihvaća njegovu ponudu ostavke. Jutarnji list nazvao je predsjednicu koja je izjavila:
- Jako sam iznenađena da je ministar Krstičević ponudio ostavku, ona je apsolutno neprihvatljiva. On je odličan ministar i jako dobro radi svoj posao te ne snosi odgovornost za to što se dogodilo. Vojska ne može sama izaći na teren već mora biti pozvana. I u ovoj situaciji odgovornost imaju oni koji su na terenu krivo procijenili situaciju i prekasno pozvali u pomoć vojsku. Iako su znali da im je ona cijelo vrijeme na raspolaganju. Vojska je u konačnici odradila jako dobar posao.

Ni Plenković ne prihvaća ostavku

Premijer Andrej Plenković kazao je u utorak na konferenciji za novinare u Banskim dvorima da ne prihvaća ostavku potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.
"Kao predsjednik Vlade ne prihvaćam najavljenu ostavku potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića", rekao je Plenković.
Premijer je dodao da je tijekom dana u Splitu održan sastanak kriznog stožera u vezi požara koji je počeo u noći s nedjelje na ponedjeljak, naglasivši da je riječ o jednom 14 požara aktivnih u Splitsko-dalmatinskoj županiji protekla dva do tri dana.

"On je medijski interesantan i zanimljiv jer je rijetkost da požar dođe do samog Splita i pregrađa", dodao je premijer i zahvalio svima koji su pomogli u gašenju.

RANIJE
- Nudim mandat na raspolaganje ili me premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović mogu odmah smijeniti ukoliko se pokaže da vojne snage nisu na vrijeme i kvalitetno reagirale na požar - kazao je ministar obrane Damir Krstičević Jutarnjem povodom kritika da je zakazao sustav. 

U međuvremenu je Jutarnjem kazao da podnosi neopozivu ostavku.

- Poznato je kako sustav zapovijedanja funkcionira. Zahtjev za angažman Hrvatske vojske daje glavni vatrogasni zapovjednik a ja do danas nisam dobio nikakv zahtjev. U ovom trenutku na terenu je 200 vojnika i još 500 u pripravnosti, a naši vojnici već su 'izginuli' u gašenju - kazao je Krstičević.

02. svibanj 2024 11:06