StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPut posvećen hrvatskim braniteljima

Krenula motokaravana "Zajedno u ratu, zajedno u miru" od Prevlake do Vukovara

13. studenog 2019. - 21:28

 Motokaravana članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata i mnogih hrvatskih motoklubova pod nazivom "Zajedno u ratu, zajedno u miru" krenula je u srijedu iz Smokvice na Korčuli u organizaciji Motokluba "Korčula" na put od Prevlake do Vukovara u povodu Dana sjećanja na vukovarsku žrtvu 1991. godine.

Riječ je o 12. karavani hrvatskih motoklubova, a Đani Radovanović iz Motokluba "Korčula" je rekao kako je put posvećen svim hrvatskim braniteljima koje je država zapostavila i zaboravila.

"Krenuli smo iz Smokvice i usput će nam se pridruživati brojni naši prijatelji iz drugih motoklubova diljem Hrvatske. Prespavat ćemo kod prijatelja iz MK 'Dvije rote' u Čilipima i u četvrtak ujutro krećemo prema Vukovaru, a u svim mjestima u kojima stanemo zapalit ćemo svijeće i pokloniti se žrtvi hrvatskih branitelja", izjavio je Radovanović.

Bikeri su u srijedu prošli Korčulu i Ston, a na Osojniku kod Dubrovnika zapalili su svijeće za poginule hrvatske branitelje. Na Prevlaci su sudjelovali na svetoj misi uz blagoslov karavane, nakon čega su u središtu Čilipa zapalili svijeće za poginule konavoske branitelje.

Polazak prema Pločama najavljen je za četvrtak ujutro, a tog dana zaustavit će se i zapaliti svijeće i u Makarskoj, Trilju, Sinju, Kninu i Gospiću.

U petak će zapaliti svijeće kod spomenika velebitskim junacima na Rizvanuši, kod središnjeg spomenika hrvatskim braniteljima u Gospiću, spomenika "Pobjednik" u Ljubovu te na Plitvičkim jezerima na spomen-obilježju Josipu Joviću. Putovanje nastavljaju preko Slunja, Petrinje, Siska i Bjelovara.

U subotu će karavana proći kroz Kloštar Podravski, Viroviticu, Daruvar, Garešnicu, Lipik, Pakrac i Požegu, a u nedjelju kroz Slavonski Brod, Našice, Đakovo, Vinkovce, Osijek i Tenju.

Sudionici karavane stići će u Vukovar u ponedjeljak, 18. studenoga ujutro i sudjelovat će u Koloni sjećanja do vukovarskog groblja, a obići će i vukovarsku bolnicu te zapaliti svijeće u počast generalu Blagi Zadri. Povratak karavane očekuje se dan poslije.
 

24. travanj 2024 12:06