StoryEditorOCM
Hrvatska i svijeton je čuđenje u svijetu

Kontroverzni Marko Skejo završio i na stranicama Daily Maila: 'Ovo je čovjek koji tvrdi da nije fašist, a nosi hitlerovske brčiće'

Piše PSD
9. rujna 2017. - 19:45

Priča o Marku Skeji, bivšem ratnom zapovjedniku HOS-ove bojne "Rafael Boban" (nazvane po ustaškom zločincu), koji je ovih dana sudjelovao u pregovorima Plenkovićeve vlade s HOS-om, proširila se i izvan granica Hrvatske.
Naime, britanski tabloid Daily Mail objavio je priču o press konferenciji koju su povodom premještanja ploče s ustaškim pozdravom iz Jasenovca u Novsku održali HOS-ovci. Na konferenciji je, podsjetimo, govorio i bivši ratni zapovjednik HOS-ove bojne "Rafael Boban", Marko Skejo.

Skejo je na toj press konferenciji ustvrdio kako nije fašist, što je privuklo pažnju profesora Erica Gordyja s londonskog University Collegea. Naročito ga je zainteresirao Skejin izgled koji neodoljivo podsjeća na izgled nacističkog vođe Adolfa Hitlera. Gordy je o tome objavio duhovit tvit koji se munjevito proširio društvenim mrežama.
Daily Mail tako piše o "ismijavanju hrvatskog aktivista koji tvrdi da nije fašist, a nosi brkove poput Hitlera", pa ističe kako se Skejo na press konferenciji pojavio noseći kravatu s HOS-ovim grbom i pozdravom "Za dom spremni".


Britanski list podsjeća da je Skejo priveden na proslavi Dana pobjede u Kninu nakon što je sa skupinom istomišljenika urlao ustaški pozdrav "Za dom spremni". Daily Mail također podsjeća da je Skejo poznat po ekstremističkim stavovima i izjavi da je Ante Pavelić "najveći sin hrvatskog naroda".

Pavelić je, podsjeća list, u vrijeme dok je vodio Nezavisnu državu Hrvatsku u Drugom svjetskom ratu bio odgovoran za genocidni progon manjina u Hrvatskoj, uključujući Srbe, Rome i Židove.

 


Kontroverzni zapovjednik nenadano je 'proslavio' Hrvatsku

14. travanj 2024 19:40