StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetšibenski saborski zastupnik

Kome smetam? Hrvoje Zekanović objavio tekst u kojem je pokušao objasniti zašto se priklonio vladajućoj većini

Piše Šibenski.hr
20. rujna 2022. - 19:42

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik iz Šibenika, koji je nedavno postao član Hrvatske demokršćanske stranke te se priklonio vladajućoj većini, objavio je na svojim službenim straicama tekst pod naslovom "Kome smetam?". Prenosimo ga u nastavku u cijelosti:

Kome smetam? Zadnjih nekoliko dana moje upisivanje u Hrvatsku demokršćansku stranku izazvalo je veliku buru u javnom prostoru. Bitno je napomenuti da me se oporba odavno odrekla. Kome sve smeta moj prelazak u HDS?", piše Zekanović a potom navodi kome, prema njemu, on smeta.

"1. SDP, Socijaldemokrati, Možemo, Radnička fronta, Centar (iako se zove Centar stranka je ljevice) me najviše napadaju. Zašto? Razloga je svakako puno. Glavni razlog je što su moji politički stavovi pogotovo u svjetonazorskim temama koje su za mene najbitnije, dijametralno suprotni od njihovih. Razlog je naravno i to što je koalicija desnog centra koja je na vlasti s mojim dolaskom nešto jača – a to im je problem.

2. Strankama tzv. desnice, koja to nije smetam jer sam svojevremeno razotkrio njihove nesuvisle politike i ravnozemljaštvo, a naravno smetam im i zbog toga što sa strankama tzv. progresivne ljevice namjeravaju preuzeti vlast u Hrvatskoj. Napominjem da su nekoć sanjali o koaliciji s HDZ-om.

3. Most, kojima smetam jer stalno razotkrivam njihovu nevjerodostojnost i svjetonazorsko sivilo. Po svim ključnim svjetonazorskim temama oni su uvijek šutjeli, a to je licemjerno. Oni također s obzirom na svjetonazorski moratorij koji su uveli namjeravaju s predsjednikom Vlade Grbinom ili Puljkom preuzeti vlast u Hrvatskoj", navodi Zekanović.

Često se postavlja pitanje što je s nekim tzv. "manjincima" u vlasti? Osobno bih volio da u vladajućoj većini ima 76 ruku Hrvatske demokršćanske stranke međutim nije tako. Moji stavovi po pitanju nekih izjava nekih pripadnika vladajuće većine se nisu promijenili, a najviše me kritiziraju oni koji npr. u Šibensko-kninskoj županiji vladaju zajedno s SDSS-om, Most i DP. Dakle dvostruka mjerila. U situaciji kad sam morao birati između progresivne ljevice i ravnozemljaša na jednoj strani i stabilnosti i razuma na drugoj strani naravno da sam odabrao vladajuću većinu desnog centra kojoj ću sigurno dati začine konzervativizma i suverenizma.

30. ožujak 2023 14:07