StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVelika smjena turista

Kolone, čekanje i gužve dočekat će vas na svim hrvatskim prometnicama

Piše Šibenski.hr
1. srpnja 2017. - 20:28


U Hrvatskoj je u tijeku velika smjena turista, zbog čega su na brojnim prometnicama zavladale gužve, a nerijetko se stvaraju i kolone uz dulja čekanja, piše Jutarnji.hr.

Prema izvješću Hrvatskog autokluba, promet je pojačan, povremeno gust, na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u oba smjera, autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A4 Goričan-Zagreb, u smjeru Zagreba, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, na državnoj cesti DC1 Ličkoj magistrali, na cestama uz obalu, graničnim prijelazima, te trajektnim lukama i pristaništima.
 
Usporeno u koloni vozi se od čvora Buzin (A3) u smjeru naplate Lučko (3 km), na izlazu s autoceste A1 na NP Lučko u smjeru Zagreba (14 km), Demerje (10 km) te na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija (4 km).

Usporeno i u koloni s povremenim zastojima vozi se i na dionicama autoceste A1 između Lučkog i Karlovca, Novigrada i Bosiljeva 1 u smjeru mora, na Krčkom mostu u oba smjera, te na prilazima turističkih gradova i mjesta duž jadranske obale.
Čekanja su zabilježena i na graničnim prijelazima.

Promet za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju i Istri je zabranjen i u nedjelju 2. srpnja, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1, odnosno dijelom Ličke magistrale, saznaje Jutarnji.hr.
 

 

17. travanj 2024 22:24