StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetfokus i republika

‘Koalicija razuma‘: u Devetoj izbornoj jedinici listu nosi istaknuti eko aktivist i uspješni sportaš

Piše K. G.
29. ožujka 2024. - 09:00

Koalicija Fokus i Republika predala je Državnom izbornom povjerenstvu izborne liste u 11 izbornih jedinica. Na listama su dokazani ljudi, kako na lokalnim razinama kojima upravljaju, tako i u sektorima kojima su se bavili, istaknuli su uoči predaje lista čelnik Fokusa Davor Nađi te predsjednik stranke Republika Damir Vanđelić.

- Mi smo koalicija razuma. Umjesto svađa i sukoba biračima nudimo konkretna rješenja  i gledamo kako će se bolje živjeti nakon izbora.

Dokazali smo se već u gradovima i općinama koje su među najpoželjnijima za život, a naš je kandidat za premijera upravljao najvećim sustavima u Hrvatskoj. Naše izborne liste čine sjajni ljudi, dokazani pojedinci, koji uspješni model mogu preslikati na nacionalnu razinu" - izjavio je Davor Nađi nadodavši da je koalicija Fokus i Republika izbor za sve one kojima je dosta prelijevanja iz šupljeg u prazno te žele prave promjene.

Predsjednik stranke Republika Damir Vanđelić dodao je kako je glavni interes ove koalicije unaprijediti život građana Hrvatske.

- Imamo iskustvo, znanje i volju da provedemo sve što smo naveli u našem zajedničkom programu kojeg ćemo detaljno predstaviti idući tjedan. Naši građani zaslužuju bolje i više od aktualnog stanja, zajedno ćemo podići Hrvatsku s dna europskih ljestvica. Spremni smo raditi u interesu naših građana, podići im standard i postati zemlja u koji se ljudi useljavaju, a ne iz koje bježe“, poručio je Damir Vanđelić.

Također, predsjednici stranaka predstavili su i nositelje po izbornim jedinicama. Tako će prvu izbornu jedinicu predvoditi Damir Vanđelić. U drugoj izbornoj jedinici nositelj će biti Damir Bajs. Treću izbornu jedinicu nosit će Goran Aleksić, dok će u četvrtoj izbornoj jedinici na prvom mjestu biti Berislav Mlinarević. Petu izbornu jedinicu predvodit će Dario Marenić, dok će u šestoj izbornoj jedinici nositelj biti Davor Nađi. Sedmu izbornu jedinicu nosit će Ivan Janković, a nositeljica u osmoj izbornoj jedinici bit će Gordana Deranja. Goran Šimić bit će nositelj u devetoj izbornoj jedinici, Mato Pavličević u desetoj izbornoj jedinici, a Tomislav Stantić u 11. izbornoj jedinici.

Na listama će između ostalih biti i gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, načelnik Pirovca Ivan Gulam i mnogi drugi istaknuti pojedinci.

25. travanj 2024 23:14