StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZbog visoke plaće

Klisović: Na prvom sastanku s Tomaševićem tražit ću smanjenje plaće

Piše Šibenski.hr
19. lipnja 2021. - 18:44

Nakon što se pojavila informacija da će novoizabarni predsjednik Gradske skupštine u Zagrebu Joško Klisović,  imati plaću veću od gradonačelnika Tomislava Tomaševića i tek oko tisuću kuna manju od premijera Andreja Plenkovića, Klisović je sve komentirao i na svom Facebooku, donosi HRT.

Najavio je da će na prvom sastanku s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem tražiti smanjenje plaće.

- Smatram da predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika Zagreba, stoga ću na svome prvom sastanku s gradonačelnikom g. Tomaševićem tražiti korekciju, odnosno smanjenje plaće. U sklopu revizije voznog parka Grada Zagreba također ću tražiti da vozilo za službene potrebe predsjednika Gradske skupštine bude primjereno potrebama, a nikako ne luksuznije od onoga kojim se koristi za službene potrebe gradonačelnik Zagreba. 

- Danas sam proveo drugi radni dan na mjestu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba upoznajući se sa specifičnostima organizacije rada Gradske skupštine i detaljima rada Stručne službe Gradske skupštine. Plaća predsjednika Gradske skupštine, odnosno osnovica i koeficijent definirani su važećim propisima, a automobil koji za službene svrhe koristi predsjednik Gradske skupštine sam zatekao preuzimanjem dužnosti, poručio je Klisović na Facebooku.

04. svibanj 2024 10:09