StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVremenska prognoza

Klima i hladovina uz more i danas su najbolji izbor. Nastavljamo se pržiti na temperaturi do 36 stupnjeva, a u Zagori će biti još i više

Piše M. L.
14. srpnja 2024. - 08:25

Vedro i pretežno vedro jutro osvanulo je u Šibeniku i županiji, a nakon tople noći cvrčci su počeli pjevati već u ranijim jutarnjim satima. U Šibeniku je u 8 sati izmjereno 27 stupnjeva dok je Knin nešto svježiji i na izmjerenih 23 stupnja Celzijeva lakše se mogao započeti dan. 

U Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ) vruće i vrlo vruće vrijeme najavljuju danas u cijeloj zemlji. I dok su unutrašnjosti mogući lokalni pljuskovi, Dalmacija će se nastaviti pržiti i do 36 stupnja, dok će u Zagori biti još više vruće. 

-Pretežno sunčano, vruće, na Jadranu mjestimice i vrlo vruće. U unutrašnjosti su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, na istoku popodne i izraženiji. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, uz nestabilnosti lokalno pojačan, a na Jadranu većinom jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 31 do 36 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i viša - navode u DHMZ-u.

08. rujan 2024 03:12