StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet'čovjek iz naroda'

Kandidata nikad dosta: u predsjedničku utrku uključio se Josip Juretić, čovjek koji protiv Hrvatske vodi 105 parnica, a nedavno je na Markov trg donio lijes

Piše A.B.K.
7. rujna 2019. - 16:05

Od danas imamo još jednog kandidata koji želi postati predsjednik države, a riječ je o Josipu Juretiću.

On je danas dobrovoljno došao dati krv u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u zagrebačkoj Petrovoj ulici, a nakon toga je najavio da ulazi u izbornu utrku. 

Hrvatskim političarima prigodno je poručio „da prestanu sisati krv narodu i pokažu svoju humanitarnu stranu i dođu dati krv".

Za sebe kaže da je čovjek iz naroda koji ideološki pripada centru, a kao najveći problem u državi navodi pravosuđe. On sam protiv Republike Hrvatske vodi čak 105 parnica.

Javnosti je poznat po tome što je u veljači ove godine od Buzina do Zagreba na leđima nosio lijes.

- U lijesu je sadržaj ove države. Korupcija, lopovluk, mafija, krv koju su prolili od branitelja, mog pokojnog oca kojeg su ubili. Nažalost nije imao za kruh ni za vodu. Bio je vojni invalid, rješavali smo mu mirovinu šest godina. Ne vidim nikakvog pomaka – kazao je tom prilikom Juretić.

Tad je na Markovom trga iz lijesa izvukao i poster na kojem je stajalo: Avijatičari RH s fotografijama Andreja Plenkovića, Kolinde Grabar Kitarović, Damira Krstičevića i Gordana Jandrokovića, a ispod je pisalo: Domoljubna kartica sa prikazom članske iskaznice HDZ. 

Prije pet godina imali smo samo četiri predsjednička kandidata, a kako je počelo ovaj bi ih put moglo biti dvadesetak.  
Dosad su svoje kandidature najavili aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović, pjevač Miroslav Škoro, bivši član Živog zida Ivan Pernar, sudac Mislav Kolakušić, Katarina Peović  iz Radničke fronte, bivša šefica Povjerenstva za sprječavanje sukoba i interesa Dalija Orešković (Start), nekadašnji mostovci Tomislav Panenić i Vlaho Orepić, znanstvenik s Princetona Dejan Kovač, riječki profesora farmakologije i diplomat Ante Simonić te splitski kapetan duge plovidbe Ivan Knežević.

25. travanj 2024 22:35