StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme čeka za Božić i Novu godinu? Sinoptičari kažu da slijede neuobičajene temperature...

Piše Ivana Krnić/JL
23. prosinca 2022. - 07:01

Godinama željeni bijeli Božić izostat će i ove godine. Ne samo da se ne mogu očekivati bijele pahulje, nego nakon desetak dana zimskog vremena, s pokojim uhvaćenim minusom, sljedećih tjedan dana možemo očekivati natprosječno toplo vrijeme.

Državni hidrometeorološki zavod tako za Badnjak, Božić i blagdan Sv. Stjepana prognozira promjenjivo vrijeme. U unutrašnjosti će jutra biti pretežno oblačna, ponegdje uz mogućnost magle. Malo kiše može se očekivati uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak.

Što se tiče temperatura, u unutrašnjosti će se kretati od najnižih jutarnjih četiri-pet stupnjeva Celzijevih do popodnevnih 12-13, maksimalnih 14 stupnjeva.

Na Jadranu će biti još toplije, tako da će jutarnje temperature biti visokih devet ili deset stupnjeva, dok će se dnevne vrijednosti kretati do 16 celzijevaca, lokalno čak 20, prenosi Jutarnji.hr.

Što se tiče prognoze vremena za idućih 14 dana, predviđaju se također iznadprosječno visoke temperature za ovo razdoblje godine. Tako da, uz to što snijega neće biti za Božić, evidentno ga neće biti ni u sljedeća dva tjedna, pa tako niti za Novu godinu.

Prema portalu meteoCRO.com, u sljedećim danima temperature će većinom biti u velikom plusu, čak i jutarnje će prelaziti pet ili šest stupnjeva Celzijevih.

Na Staru godinu u većini gradova će biti pogodno za doček na otvorenom. Tako je za Zagreb za Staru godinu prognoza da će biti suho s temperaturama od 2 do 12 stupnjeva. No, nakon dočeka, na samu Novu godinu, građani metropole mogli bi se probuditi na nuli, ali nakon toga će temperature opet rasti. Na ispraćaju 2022. bit će suho i u Osijeku i Splitu, s najvišim dnevnim temperaturama do 12, odnosno 14 stupnjeva. Za sada jedino Rijeka ima predviđen kišni doček, no valja uzeti u obzir da su to dugoročne prognoze.

20. travanj 2024 07:28