StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsastanak užeg predsjedništva

Kakva je sudbina Milijana Brkića u HDZ-u? Vrh stranke danas će raspravljati o jednom od najmoćnijih članova nakon afere sa špijuniranjem bivše žene i ljubavnice

23. travnja 2019. - 10:46

Danas će se u Središnjici HDZ-a održati sastanak užeg Predsjedništva, a zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić također je potvrdio svoj dolazak.

HDZ-ovci bi trebali razgovarati o nekoliko aktualnih tema vezano uz izbore za Europski parlament ali i o onoj 'najvrućoj' vezanoj uz Milijana Brkića. Naime, više dužnosnika HDZ-a potvrdilo nam je ja će se na stranačkim tijelima razgovarati s Brkićem nakon što je policija protiv njega podigla kaznenu prijavu, a osječko Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo da ga istražuje.

Kako je poznato odvjetništvo istražuje Brkića, njegova brata Jozu, kuma Blaža Curića i bivšeg policajca Franju Vargu, a sve zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka, poticanja na neovlašteno presretanje računalnih podataka, pomaganja u tome te zloporabe naprave, oglasila se i oporba.

I iz najjače opozicijske stranke najavili su da će, ako Odvjetništvo protiv Brkića podigne optužnicu, predložiti da ga se razriješi dužnosti potpredsjednika Sabora, ako to HDZ ne učini prije sam.

Za HDZ bi bilo vrlo neugodno da sjednicama parlamenta predsjedava osoba protiv koje je DORH podigao optužnicu.

U ovom slučaju tužitelji su još u fazi istrage, i ako dođe do podizanja optužnice, prvo je potrebno u Saboru skinuti zastupnički imunitet koji Brkića štiti od kaznenog progona. Do sad je u svim slučajevima, zastupnicima skidan imunitet ako je taj zahtjev dolazio od DORH-a

24. travanj 2024 08:17