StoryEditorOCM

Kad šibenski HDZ-ovci šeraju i lajkaju Dražena Lalića...

Piše Zdravko Pilić
2. svibnja 2021. - 12:34

Aj ća, gasi sve, motaj kabele, trni internet! Da je netko rekao lani da će HDZ-ovci u Šibeniku dijeliti po društvenim mrežama kao besplatan promotivni materijal istup Dražena Lalića na RTL Direktu kod Mojmire Pastorčić, u kojem ovaj na sva usta hvali njihovoga gradonačelnika Željka Burića, koji se na kraju drugog mandata bori za "hat-trick", bili bi mu rekli da je lud, da se najeo bunike.

– "Kad pogledate ove gradove u blizini Splita, i Šibenik i Zadar su se pomogli, što bi mi rekli, s europskim projektima, Šibenik je puno toga napravio, i stvarno je jako važno 'ko je na čelu grada, gradonačelnik Burić, nema veze iz koje je stranke, iz HDZ-a, ali on dobro radi za Šibenik!"

I kolegica Pastorčić se složila s njim! Jest, dobro radi! I kako ćeš ti sad, u predizbornoj kampanji govorit protiv njega? A da ne ispadneš, kako bi to naš pokojni prvi predsjednik lijepo rekao, jalnuški diletant, smušenjak i smutljivac, mutikaša i bezglavnik, stoka sitnog zuba. Ili da ti se ne kaže ono što bi Topalovići rekli u "Maratoncima" jedni drugima – "Barabo jedna, ovakvog si čoveka našao da falsifikuješ!".

I kad tako o doktoru Željku Buriću, oftalmologu, govori doktor sociologije Dražen Lalić, kakve šanse ima treći doktor, povjesničar umjetnosti i šibenski konzervator, kandidat za gradonačelnika Šibenika u ime Nezavisne liste Stipe Petrine Ivo Glavaš, uvjeriti sugrađane da je "HDZ rak koji je metastazirao u sve pore Šibenika, a mi ćemo ga ukloniti i spasiti". I da će on i njegovi ljudi učiniti sve da ga "kirurški odstrane" i započnu proces "liječenja grada od liječnika Željka Burića".

TV prodaja

– Ni jedan projekt koji je njegova vlast napravila nije u skladu s interesima i potrebama građana, koji od njih nemaju ništa. Jedini uspješan Burićev projekt je on sam! – tvrdi Glavaš. Koji je, inače, svoj politički put, ranih devedesetih, počeo u istoj stranci kao i Željko Burić – u Budišinom i Gotovčevom HSLS-u.

Sjedili su zajedno u istim klupama u šibenskom Gradskom vijeću, a onda ih je život razdvojio. Uz malo patetike, kad smo već kod filmskih predložaka, mogli bi reći, kao pokojnog Dražena Petrovića i Vladu Divca svojedobno, u filmu "Nekoć braća".

A kako naša politika prilično nalikuje TV prodaji, u kojoj se danas nudi jedno, sutra drugo, a prekosutra treće, ovisno što ima na lageru i što tržište traži, mogli bi kazati kako to nije sve. Jer, da je netko kazao kako će naši "najljući desničari", s guštom "šerati i lajkati" bivšeg predsjednika SDP-a, a sadašnjeg predsjednika RH, dok ovaj trenutnog predsjednika HDZ-a i Vlade naziva Plenkošenkom i Milanom Stojadinovićem, bili bi mu isto tako rekli da "ode vrit".

Jer, još je koliko lani s njima bio na "pas mater", odlazeći s polaganja vijenaca na obljetnici "Bljeska" u Okučanima, zato što je jedan od prisutnih iz braniteljskih udruga imao majicu s HOS-ovim amblemom "Za dom spremni". Vojvoda od Čačka je ostao. Ove godine predsjednik RH prijeti da će povući za sobom i vojsku, koje je on vrhovni zapovjednik. U ratu i miru.

Interesantno, dok je on bio predsjednik Vlade, a Kolinda Grabar-Kitarović vrhovna zapovjednica, ona nije mogla donijeti ni odluku o vojnom mimohodu u povodu 20. godišnjice "Oluje", mimo tadašnjeg ministra obrane Ante Kotromanovića. Koji ju je podučio da je Ustavni zakon o provedbi Ustava donesen 2010. godine jasno odredio da "Oružanim snagama u ratu upravlja predsjednik Republike (članak 47.), a u miru Vlada RH i ministar obrane".

25. travanj 2024 05:57