StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHAK-ovo izvješće

Još nije gotovo: Dalmacija, Rijeka i Istra odsječene za kamione i tegljače, prekinute i neke trajektne linije

Piše Hina
1. ožujka 2023. - 07:39

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obrnuto, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega): Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; DC42 u mjestu Poljanak te nekoliko županijskih i lokalni cesta.

Promet je dopušten samo za osobna vozila: autocestom A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Rovanjska (Maslenica); autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica za smjer Rijeka i prije čvora Kikovica za smjer Zagreb); Jadranskom magistralom (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; državnom cestom Gospić-Karlobag (DC25); državnom mcestom Gračac-Zaton Obrovački (DC27) i na Paškom mostu.

Na autocesti A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupine vozila).

Zbog olujnog vjetra, u prekidu neke brodske i trajektne linije

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metar autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Kolnici su mokri te vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Mjestimice ima i magle. Vozače iz HAK-a upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na cestama u Lici i Gorskom kotaru.

Na mostu GP Pribanjci-Vinica (Slovenija) na državnoj cesti DC204 u mjestu Pribanjci zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog olujnog vjetra u prekidu su: trajektne linije Prizna-Žigljen, Brestova-Porozina i Lopar-Valbiska; brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak; katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Zbog održavanja manifestacije Škraping Tkon 2023 na otoku Pašmanu na liniji Biograd-Tkon uvedena su dodatna putovanja.

 

18. travanj 2024 21:21