StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpolitičke opcije

Jelić otkrio karte i nagovijestio s kim bi mogao na parlamentarne izbore: ‘Mi imamo dodirnih točaka‘

Piše Šibenski.hr
31. srpnja 2023. - 20:18

Župan šibensko-kninski, Marko Jelić, gostovao je u N1 studiju gdje je komentirao kako teku pripreme za Oluju.

Jelić kaže da županija nije izravno uključena u organizaciju nego to radi grad u suradnji s državom. “Ono što ja imam informacije jest da je sve uredno i da ide prema protokolu”, rekao je.

O mogućem bojkotu i podjelama u Kninu kaže da nema smisla politizirati taj dan. “Nakon puno stoljeća smo napokon dobili cjelovitu državu i mislim da neće biti neugodnih iznenađenja i očekujem da će se svi pojaviti i poštovati uzuse diplomacije i protokola”, dodao je.

Na okrugloj obljetnici prije dvije godine bio je i član Vlade iz SDSS-a, Boris Milošević. “Nemam nikakve informacije hoće li biti netko iz SDSS-a, da bi bilo dobro – bi. Naši sugrađani u Kninu sudjeluju bez obzira na nacionalnost i samim time pokazuju da osjećaju da je ovo zajednička domovina, ali to znači i otklanjanje od jednog zločinačkog sustava koji je djelovao ne samo po Hrvatskoj nego i u drugim bivšim zemljama Jugoslavije”, smatra Jelić.

“Svi moramo biti svjesni da rat donosi žrtve i da smo dužni sjećati se pogotovo nevinih žrtava. To su povijesne činjenica i prema tome se treba odnositi s poštovanjem”, napomenuo je.

“Zasigurno je puno ljudi u Oluju doživjelo traumu zato što nikome nije bilo lako napustiti svoj rodni kraj, a to sam i sam doživio četiri godine ranije. Ratna zbivanja su frustrirajuća. neki to pretvaraju u politički kontekst i prikupljaju bodove, ali ovo stvarno treba polako svoditi na povijest i razgovarati o pozitivnim stvarima. U Kninu nemamo suživot, mi živimo zajedno”, rekao je.

Što se parlamentarnih izbora tiče, Jelić je osnovao stranku AP – Akcija za promjene. “S nekoliko osoba kontinuirano razgovaramo i imamo slična viđenja”; napomenuo je aludirajući na Damira Vanđelića.

Demantirao je da je ikad rekao da može sa svima osim s Domovinskim pokretom i Mostom. “S Penavom imam dobar odnos, kao i s Tomaševićem Spominjane su neke političke opcije, ali ja ljude u tim opcijama ni ne poznajem. Mi se fokusiramo na pojedinca”, dodao je.

“S Puljkom nismo razgovarali, s Vanđelićem jesmo i imamo dosta podudarnih točaka. Razgovaramo i s Zorčićem, ali i s manjim strankama. Kada budemo imali konkretan dogovor to ćemo obznaniti”, rekao je.

 

27. travanj 2024 13:08