StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetlinije napada

Je li Lukašenko slučajno otkrio koja je država sljedeća Putinova meta? Na karti iza njegovih leđa prikazan plan napada

Piše šibenski.hr
2. ožujka 2022. - 09:27

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko obratio se jučer Vijeću sigurnosti Bjelorusije, a tijekom obraćanja stajao je ispred karte Ukrajine na kojoj su bile označene mete napada i planirani smjerovi kretanja ruskih trupa.

No, kako piše Daily Mail, čini se da je Lukašenko tom prilikom nehotice otkrio i sljedeći mogući cilj Putinove invazije.

Na karti su detaljno bile označene ruske linije napada, no prikazani su i neki napadi koji se, čini se, tek trebaju dogoditi - od kojih je jedan izgledao kao da je usmjeren od lučkog grada Odese prema Moldaviji, što sugerira da Rusija planira umarširati svoje trupe u Ukrajinu.

"Na sjednici Vijeća sigurnosti Lukašenko je pokazao ono što izgleda kao stvarna karta invazije. Prikazuje ukrajinske vojne objekte uništene projektilima iz Bjelorusije i smjerove napada (sve se slaže osim Odesa-Pridnjestrovlje). Također, Ukrajina je podijeljena na 4 dijela", napisao je na Twitteru bjeloruski novinar Tadeusz Giczan.

Moldavski ministar vanjskih poslova Nicu Popescu izjavio je da se njegova zemlja nalazi u ''vrlo rizičnoj zoni'' u kojoj stanovništvo osjeća 'tjeskobu i strah', ali da ne očekuje invaziju.

08. svibanj 2024 22:09