StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUpozorenje iz HAK-a

Jak vjetar otežava promet: dijelovi autoceste i Jadranske magistrale otvoreni samo za osobna vozila, u prekidu neke trajektne i brodske linije

10. prosinca 2019. - 09:12

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most i Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), javio ej Hrvatski autoklub u 7 sati.

Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovica - tunel Tuhobić zbog olujnih udara vjetra. Zbog olujnih udara vjetra na dionici od čvora Delnice do čvora Kikovica, rizičnim skupinama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice, hladnjače i furgoni s metalnim sanducima) koja se kreću u smjeru Rijeke preporuča se izlazak na čvoru Delnice, a vozilima koja se kreću u smjeru Zagreba izlazak na čvoru Kikovica te obilazak dionice Delnice- Kikovica državnom cestom D3.

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su: trajektna linija Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, katamaranska linija Rab-Lun (Tovarnele)-Rijeka i brodska linija Dubrovnik-Koločep.
 

19. travanj 2024 01:25