StoryEditorOCM

Jak potres uzdrmao središnju Hrvatsku, a nakon pola sata je uslijedio novi. ‘Nakon dugo vremena diglo nas iz kreveta‘, ‘Jako je treslo i u Zagrebu‘

Piše šibenski.hr
17. kolovoza 2021. - 06:21

U noći s ponedjeljka na utorak u središnjoj Hrvatskoj osjetio se prilično jak potres.

Kako je izvijestila Seizmološka služba RH, podrhtavanje je zabilježeno u 1 sat i 58 minuta, a epicentar je bio kod Petrinje. Magnituda je iznosila 4.2 po Richteru.

- Noćas, 17. kolovoza 2021. godine u 1 sat i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u široj okolici Petrinje i Siska te okolici Zagreba, priopćili su iz Seizmološke službe.

Ranije je Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) javio da je magnituda iznosila 4.7. Korisnici EMSC-a javljaju da se, osim u epicentralnom području, podrhtavanje, koje je potrajalo 10-ak sekundi, osjetilo i u Zagrebu, Krapini, Varaždinu, Bjelovaru...

Zasad nema informacija o eventualnim štetama.

Inače, nedugo nakon ovog potresa, u 2 sata i 27 minuta zabilježeno je slabo podrhtavanje, ponovno s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice, potvrdili su u Seizmološkoj službi.

Evo što na stranici EMSC-a javljaju ljudi iz Petrinje i okolice:

- I ljuljalo i treslo

- Treslo u Sisku jako, prepao sam se

- Gadan udar i jak

- Nakon dugo vremena, dignuo nas i kreveta. Ovaj je bio kratak ali konkretan.

- Dobro se osjetio i u Zagrebu

- Ovaj se jako osjetio. Sesvete Zg

- Novi Zagreb, drmanje

- Sesvete jako!

- Sesvete, dugo trajalo

- Jaka trešnja, 4 sekunde. Trnje.

- Dobro zatreslo u Zagrebu

- Centar, Zagreb, dosta se zatreslo

- Drmalo je kucu punih 15 sekundi

17. travanj 2024 19:57