StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVladini posebni savjetnici

Ivana Vukov i Krešimir Macan Plenkovića savjetuju za  9000 kuna mjesečno. Damir Krstičević ima čak četiri savjetnika, a najveću naknadu prima jedan od njih - Božo Kožul

5. travnja 2018. - 19:05

 Članovi hrvatske Vlade ukupno imaju 29 posebnih savjetnika, sedmero ih savjetuje pro bono, ostalima se naknade kreću od 2000 do 10.000 kuna neto mjesečno, a najviše ih je, po četiri, u resorima obrane te rada i mirovinskog sustava, odgovorila je Vlada u četvrtak SDP-ovu saborskom zastupniku Siniši Hajdašu Dončiću.

Iz Vlade navode da je premijer Andrej Plenković angažirao dva posebna savjetnika - Ivanu Vukov za unapređenje javnih politika i Krešimira Macana za strateško komuniciranje, koji za taj posao dobivaju 9000 kuna neto.



Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić angažirala je Ivanu Barać za poslove digitalizacije gospodarstva, koja za to dobiva naknadu od 4000 kuna.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević ima četiri savjetnika, a najveću naknadu od 10.000 kuna, za savjetovanje iz djelokruga poslova potpredsjednika Vlade i ministra obrane, prima Božo Kožul.

U odgovoru Vlade navode da taj iznos prima od 1. kolovoza prošle godine, a do tada je, od 11. studenoga 2016. godine, primao 7000 kuna.

Za poslove iz obrambenog resora Krstičevića savjetuju umirovljeni general Dragutin Repinc, uz naknadu od 9000 kuna, te Ivica Ušljebrk kojem je prvotna naknada bila 7000 kuna, a od 1. kolovoza prošle godine iznosi 8000 kuna.

Umirovljeni general Ante Gotovina ministra Krstičevića savjetuje besplatno. 

Pro bono, uz Gotovinu, savjetuje još jedan umirovljeni general - Mladen Markač, i to ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.
 

05. svibanj 2024 16:22