StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBORBA ZA EURE

Ivan Pernar optužio Sinčićevu ženu Vladimiru Palfi za raskol i kaos u Živom zidu, stao u obranu Bunjca i najavio svoj odlazak iz stranke! Članovi stranke bijesni

Piše PSD
4. lipnja 2019. - 21:58

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar je stao u obranu saborskog zastupnika Branimira Bunjca i za cijeli metež u stranci je optužio Vladmiru Palfi, suprugu predsejdnika stranke Ivana Vilibora Sinčića. Sve je to objavio u videu na svojoj Facebook stranici.

"Došlo je do toga da je Vladimira Palfi odlučila uzeti saborski mandat Branimiru Bunjcu, našem saborskom zastupniku. Osobno se ne slažem s tim činom jer smatram da je Branimir Bunjac dobar zastupnik i isto tako se ne slažem s načinom na koji se sa njim sada postupa. Međutim, moje mišljenje više nije bitno i nije presudno.

Veliki raskol u Živom zidu: Sinčić ide u Bruxelles, Bunjac suspendiran!; Procurila snimka žestoke rasprave

Moja želja je bila da nastavim s kolegom Bunjcem u Hrvatskom saboru biti u ime Živog zida i želja mi je bila da kolega Sinčić bude u Europskom parlamentu. Međutim, ukoliko kolegica Vladimira Palfi odluči konzumirati svoj mandat u saboru i izbaciti Branimira Bunjca iz sabora, zastupnika za kojeg smatram da odlično obavlja svoj posao, ja jednostavno neću moći nastaviti svoju političku budućnost unutar Živog zida", rekao je Pernar.

"Moja želja je da Živi zid funkcionira kao stranka u kojoj se ne događaju čistke. Ja ne mogu spriječiti čistke, ja o tome ne odlučujem. U ovoj fazi, o tome odlučuje Vladimira Palfi. I ukoliko ona odluči da sa čistkama treba započeti, ja jednostavno izlazim iz Živog zida i osnovat ću drugu stranku. I nastavit ću raditi pod drugim imenom. Spreman sam za političku borbu".

Podsjetimo, Sinčić (koji je dobio najviše preferencijalnih glasova) je rekao da on ne želi ići u EU parlament, te će svoj mandat dati Tihomiru Lukaniću (koji je na trećem mjestu po broju preferencijalnih glasova), ali da bi Lukanić išao u Brisel onda se Bunjac (koji je drugi po broju preferencijalnih glasova) mora odreći mandata, tj. 'prvenstva' drugog mjesta u njegovu korist.

Sada se svi pitaju zašto je Bunjac izigrao dogovor, a odgovor se krije možda u tome što ga, kaže Pernar, žele odjednom izbaciti iz Sabora, pa im se osvećuje i ne želi potpisati da Lukanić ide u EU parlament. A svemu tome je, kaže, Sinčić, kumovala Vladimira Palfi koja po njemu kroji sudbinu Živog zida.

18. travanj 2024 17:23