StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrognoza vremena

Ipak stiglo osvježenje: bit će vruće, ali ne kao proteklih dana; prvi dio narednog tjedna obilježit će promjenjivo vrijeme

Piše Šibenski hr.
21. srpnja 2024. - 08:02
Sibenik, 130724. Gradjani i turisti osvjezenje od nesnosnih vrucina potrazili u moru na plazi Banj.Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Vruće, ali ne kao proteklih dana bit će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, a i jutarnja će temperatura biti ugodnija. Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, osobito u unutrašnjosti. Nakon burina, puhat će slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. - prognoza je Dunje Plačko-Vršnak, dipl.ing. iz DHMZ-a.

Najviše sunca na jugu Hrvatske, uz slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Danju vruće, oko 32, uz i dalje toplo more, koje će biti malo valovito".

"Prvu polovinu sljedećeg tjedna na kopnu obilježit će promjenljivo i nestabilno vrijeme. Početkom i sredinom tjedna valja računati na lokalne pljuskove i grmljavinu, ponegdje izraženije. U srijedu malo manje toplo, i ujutro i danju.

Na Jadranu također u ponedjeljak i srijedu promjenljivo i nestabilno, osobito na sjevernom dijelu. Mogući su izraženiji pljuskovi kojih lokalno može biti i u Dalmaciji. Uz buru, danju sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, bit će vruće, ali manje nego proteklih dana", prognozirala je Dunja Plačko-Vršnak.

06. rujan 2024 22:37