StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUživanje u restoranima

Idući tjedan stiže najviše cjepiva dosad. Dvije mjere popuštaju se prije 1. lipnja?

Piše šibenski.hr
23. svibnja 2021. - 18:24

Sljedeći tjedan u Hrvatsku stiže dosad najveća pošiljka cjepiva, potvrdili su za HRT u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Još jedanput pozivaju građane da se odazovu na cijepljenje.

"Sljedeći tjedan dolazi čak 341 tisuća doza cjepiva - 175 tisuća Pfizerovog, 118 tisuća AstraZenecinog te dodatne količine Moderne i cjepiva Johnson & Johnsona", kazala je epidemiologinja Iva Pem Novosel.  

Popuštaju se dvije mjere?

Datum koji se dosad spominjao kao onaj od kojeg će se popustiti s epidemiološkim mjerama je 1. lipnja. O popuštanju mjera prije tog datuma se, kako HTV neslužbeno doznaje, razmišlja, no službene potvrde još uvijek nema. Razmišlja se o otvaranju zatvorenih dijelova restorana i većem broju sudionika na određenim događajima.

Ugostitelji traže hitno popuštanje mjera. Žaklin Troskot iz Nacionalne udruge ugostitelja za Dnevnik u podne HTV-a kazala je da nema nikakvu službenu informaciju o ranijem popuštanju mjera, no tu bi odluku pozdravila.

"Smatramo da nema nikakve potrebe čekati još desetak dana, ništa se dramatično neće više dogoditi. Mi smo spremni za rad već od sutra", kaže.

Ugostitelji očekuju i produljenje radnog vremena.

"Očekujemo turiste, moramo imati normalno radno vrijeme", kazala je.  

26. travanj 2024 23:00