StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTRAVA I UŽAS

Iduća tri dana pokopi žrtava pokolja u Srbiji, već danas sahrane četvoro učenika i zaštitara iz škole na Vračaru, te petoro žrtava iz Malog Orašja

Piše HINA
6. svibnja 2023. - 14:00
Beograd, 060523. Posljednji ispracaj zastitara Dragana Vlahovica poginulog u tragediji u OS Vladislav Ribnikar.Tom Dubravec/Cropix

Na beogradskim grobljima u subotu će biti sahranjeno četvoro učenika i pripadnik osiguranja koji su ubijeni ovog tjedna u pokolju u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, dok će u Malom Orašju biti sahranjeno pet osoba koje su stradale dan kasnije u drugom pokolju u blizini Mladenovca, nedaleko Beograda.
Prema informacijama mještana Malog Orašja još tri pokopa zakazana su za nedelju, a u ponedeljak će na beogradskom Novom groblju održati još dva pokopa.
Trinaestgodišnji učenik u srijedu je u beogradskoj osnovnoj školi očevim pištoljem ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio šestero učenika i nastavnicu.
Smješten u psihijatrijsku ustanovu.
Dan kasnije kod Mladenovca u blizini Beograda 21-ogodišnji počinitelj automatskom puškom ubio je osmero, a ranio 14 osoba.
 Uhićen je i u policijskom je pritvoru.
 

05. svibanj 2024 09:01