StoryEditorOCM

I danas sunčano, poslijepodne moguće promjene vremena, evo kakve se temperature očekuju za vikend

Piše Hina
18. svibnja 2022. - 07:48

U većini krajeva pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku, a uz obalu i vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.

Ujutro na krajnjem istoku lokalno uz malo kiše. Na kopnu vjetar većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u gorju s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena bura, ponegdje i jaka s olujnim udarima, osobito podno Velebita.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 Celzijevih stupnjeva, a u gorju malo niža. 

image
Paun Paunovic/Cropix

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, a uz dnevni razvoj oblaka popodne je moguć poneki lokalni pljusak u unutrašnjosti. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 25 do 29 °C.

Sutra se očekuje sunčano te danju vrlo toplo. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu u noći i ujutro umjerena i jaka bura, mjestimice i s olujnim udarima, a popodne umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 9 na Jadranu od 13 do 18. Najviša dnevna od 21 do 26 °C.

image
Paun Paunovic/Cropix


Za vikend se očekuje slično vrijeme - uz dodatno zatopljenje. Dakle, danju vrlo toplo, čak i vruće, u petak i subotu živa na termometru će mjestimično prelaziti 30 stupnjeva. Od subote ponovno nestabilnije u unutrašnjosti.

24. travanj 2024 12:39