StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOŠTO ZDRAVLJE?

HZZO se pohvalio: Smanjit ćemo cijene za 310 lijekova na osnovnoj listi, a uvodimo i niže doplate za 96 pakiranja lijekova na dopunskoj listi; Nisu rekli o kolikom se sniženju radi...

Piše PSD
2. rujna 2019. - 19:21

Nakon što su održali sjednicu Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, u HZZO- u su se pohvalili kako su donijeli odlike o nižim cijenama  lijekova na osnovnoj listi i nižim cijenama doplata na dopunskoj listi lijekova. Nisu naveli o kolikom se sniženju radi.

- HZZO je uskladio cijene lijekova uvrštenih na liste lijekova koje su izračunate u postupku godišnjeg izračuna cijena. Snižene su cijene za ukupno 406 originalnih pakiranja lijekova, pri čemu su snižene cijene za 310 pakiranja lijekova na osnovnoj listi lijekova - istaknuli su u priopćenju.

Usklađivanjem cijena s dopunske liste lijekova snižene su doplate za ukupno 96 pakiranja lijekova, što za osigurane osobe HZZO-a predstavlja smanjenje sudjelovanja u cijeni lijekova, dodali su.  

Istaknuli su i kako je HZZO donio Odluku o izboru pripravnika za koje će se financirati pripravnički staž na temelju 1. dijela Otvorenog javnog natječaja iz 2019. godine.

Otvoreni javni natječaj za financiranje pripravničkog staža doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine u općim bolnicama u 2019. godini objavljen je 1. srpnja 2019. godine. Na 1. dio Otvorenog javnog natječaja pristiglo je ukupno 32 zahtjeva za financiranje pripravničkog staža.

Svi pristigli zahtjevi zadovoljavaju formalne uvjete Otvorenog javnog natječaja. U prijedlogu Liste prvenstva pripravnika uvrštena su 32 kandidata – doktora medicine.

Radi provođenja financiranja pripravničkog staža HZZO će općim bolnicama dostaviti Listu prvenstva pripravnika te provesti potrebne radnje radi sklapanja ugovora o financiranju pripravničkog staža za prihvaćene kandidate.

16. travanj 2024 23:52